Радника заступника міністра оборони підозрюють у заволодінні понад 1,7 млрд гривень, виділених на закупівлю товарів для ЗСУ (відео)

Радника заступника міністра оборони підозрюють у заволодінні понад 1,7 млрд гривень, виділених на закупівлю товарів для ЗСУ (відео)

Правоохоронці повідомили про підозру раднику заступника Міністра оборони України (на громадських засадах) у заволодінні коштами в особливо великих розмірах. За скоєне чоловіку загрожує до 12 позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Національної поліції України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“За даними слідства, у 2022 році, вже після початку військової агресії російської федерації проти України, з метою розкрадання коштів, виділених на закупівлю товарів для потреб ЗСУ, радник заступника міністра оборонного відомства вступив у злочинну змову з посадовими особами однієї із приватних структур”, – повідомили в пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що за укладеними договорами товариство як попередню оплату отримало понад 1,7 млрд гривень. Проте, зауважили в Нацполіції, договірні зобов’язання з постачання товарів військового призначення для потреб ЗСУ товариство в установлені строки не виконало, поставку відповідної продукції у визначеній кількості не здійснило. 

“Відтак державі було завдано збитків на суму понад 1,7 млрд гривень”, – зауважили правоохоронці.

Сьогодні, 3 лютого  раднику заступника міністра оборони України (на громадських засадах) було повідомлено про підозру. Йому інкримінують заволодіння коштами Міноборони в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). 

Чоловіку загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. 

Як зазначив начальник Департамента стратегічних розслідувань (ДСР) Нацполіції Андрій Рубель, у липні 2022 року в цій справі заочно отримав підозру директор фірми-підрядника (між іншим, відомий проросійський бізнесмен, зауважив Рубель). Він заключив з радником заступника МОУ договір на закупівлю військової амуніції. Фірма зобов’язання не виконала, директор знаходиться в міжнародному розшуку.

“З метою відшкодування збитків, завданих державним інтересам, за матеріалами Департаменту (ДСР-КВ) накладено арешт на грошові кошти у сумі 55 млн гривень та корпоративні права, вартістю 50 млн доларів “, – повідомив Рубель.

Нагадаємо, СБУ викрили колишнього очільника Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони на розтраті державних коштів. Колишнього посадовця підозрюють у закупівлі для ЗСУ майже 3 тисяч неякісних бронежилетів.

Читайте: Ексначальника департаменту Міноборони викрили на розтраті понад 100 млн гривень, – СБУ

Також правоохоронці повідомили про підозру нещодавно звільненому заступнику міністра оборони України, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ.  У межах кримінального провадження ДБР було проведено 17 обшуків за різними адресами.

Читайте: ДБР повідомило про підозру звільненому заступнику міністра оборони у причетності до закупівлі продуктів за завищеними цінами

Як інформувала KВ, 2 лютого правоохоронці викрили та затримали злочинну групу, яка привласнила кошти, виділені на харчування військовослужбовців Збройних Сил України.

Читайте: Підприємців, які продавали військовим яйця по 17 гривень затримано, – ДБР

Фото: ДСР Нацполіції України

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4