Ресторан “Ішак”: голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія дружньо зустрічається з нардепом від “ОПЗЖ” Суто Мамояном (відео)

Ресторан “Ішак”: голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія дружньо зустрічається з нардепом від “ОПЗЖ” Суто Мамояном (відео)

Голова парламентської фракції “Слуги народу” Давид Арахамія (на колажі внизу в центрі) на дружніх зустрічається з депутатами від “ОПЗЖ” народним депутатом від “ОПЗЖ” Суто Мамояном (на колажі внизу ліворуч) в столичному ресторані “Ішак” (раніше він називався “Єшак”) на вул. Велика Васильківська, 85/87. Серед ймовірних візаві очільника монобільшості також: депутат Київради від “ОПЗЖ” Сергій Мамоян (на колажі внизу праворуч) і його брат-прокурор Рустам Сутко, депутати Київради від “ОПЗЖ” Олександр Попов і Михайло Наконечний, депутат Закарпатської обласної ради від “ОПЗЖ” Владислав Каськів, напарник “вугільного барона” Віталія Кропачова та інші.

Про це KВ стало відомо з сюжету журналіста УП Михайла Ткача.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Шостого грудня 2022 року знімальна група “УП” зафіксувала дружню зустріч голови парламентської фракції “Слуги народу” Давида Арахамії з народним депутатом від “ОПЗЖ” (зараз “Платформа за життя та мир” на чолі з Юрієм Бойко) Суто Мамояном в київському ресторані “Ішак” (“Єшак”, “Echak”, “Eshak”) на вул. Велика Васильківська, 85/87.

Арахамія підтвердив “УП” факт зустрічі з Суто Мамояном. А нардеп від “ОПЗЖ” сказав виданню, що офіційні зустрічі він проводить в офіційних приміщеннях, а “в “Ішаку” їсть та зустрічається з друзями”.

Про Суто Мамояна КВ писала в 2019 році – з приводу другої черги реконструкції Поштової площі та ресторану “Компот”, який знаходиться на Поштовій і на той момент належав батьку Суто Мамояна – Чоло Ашоєвичу Мамояну. Сьогодні, за даними київського блогера та аналітика реєстрів Володимира Бондаренка, власником ресторану “Компот” на Поштовій є громадянин Литви Артур Данилов.

Зазначимо, в серпні 2018 року під час зустрічі з журналісткою та громадською активісткою Аннабелою Моріною в ресторані “Echak” Суто Мамоян запевняв, що “Echak” йому не належить, а також що він не любить Партію регіонів.

Що не завадило йому в 2019 році обратися до Верховної Ради (ВР) під №33 списку чергової спадкоємиці Партії регіонів – “ОПЗЖ” Медведчука-Льовочкіна-Бойка-Рабіновича та стати членом комітету ВР з питань правоохоронної діяльності. В сесійній залі ВР Суто Мамоян сидить поруч з колегою по фракції, секретарем комітету ВР з питань державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Дмитром Ісаєнком (т.зв. квота “Медведчука-Столара”), який також є віцепрезидентом Конфедерації будівельників України та власником групи девелоперських компаній “Perfect Group”.

Ресторан “Ішак”: голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія дружньо зустрічається з нардепом від “ОПЗЖ” Суто Мамояном (відео)

Ліворуч Дмитро Ісаєнко, праворуч Суто Мамоян

Наразі Дмитро Ісаєнко більш відомий, як товарищ і партнер лідера партії “Слуга народу” Олени Шуляк, яка 13 грудня очолила той самий комітет ВР, де Ісаєнко є секретарем, і в той же день за допомогою голосів “ОПЗЖ” протягнула у другому читанні містоглвалтівний законопроєкт №5655. В той же день, 13 грудня, Петіція Президенту Володимиру Зеленському про необхідність накладання вето на №5655 з рекордною швидкістю набрала понад 25 тис. голосів. Позавчора, 19 грудня, №5655 було направлено на підпис Президенту. Водночас Олена Шуляк через власні дій потрапила в ганебний скандал з воєнним інвалідом – ветераном війни – росією Олего Симорозом.

Детальніше: Лідерка “Слуги народу” Шуляк увірвалася в шпиталь до пораненого на війні київського активіста із звинуваченнями через містогвлатівний законопроєкт №5655

“УП” нагадала, що Суто Мамоян також потрапляв до новин в 2020 році, коли задекларував два “Land Cruiser” вартістю 20 тис. гривень кожний, а також дві квартири в Києві – кожна площею понад 100 метрів і вартістю по 500 тис. гривень. В коментарі 

“Радіо Свобода” нардеп від “ОПЗЖ” тоді сказав, що “биті позашляховики” він придбав на авторинку, квартири йому подарувала мати, а мільйонні заощадження в валюті (при зарплаті 8 тис. гривень на місяць) парламентарю подарував батько, той самий ексвласник ресторану “Компот” Чоло Мамоян.

В 2021 році Суто Мамоян, ставши власником паркетника “Rolls-Royce” за 400 тис. євро, взагалі відмовився пояснювати Bihus.Info походження цього авто.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“УП” зафіксувала візит до “Ішака” батька нардепа – Чоло Мамояна, а також його рідних братів: 

  • Рустама Сутко, який в 2019 році пройшов переатестацію в Генпрокуратурі і курував там діяльність Державного бюро розслідувань (ДБР), а зараз, за даними джерел “УП”, працює першим заступником прокурора Окружної (міської) прокуратури Києва, хоча офіційний сайт прокуратури це не підтверджує;

  • Сергій Мамоян, депутат Київради від “ОПЗЖ”, раніше – депутат Полтавської обласної ради від “Партії простих людей Сергія Капліна” (проєкт ексспівзасновника “ОПЗЖ”, нардепа від “ОПЗЖ” Сергія Льовочкіна).

В “Ішаку” був ще один родич народного депутата – Азиз Синотович Мамоян, який до 2019 року був фізичною-особою підприємцем і торгував овочами та фруктами. Наразі в нього немає жодного зареєстрованого бізнесу, що не заважає Азизу Мамояну приїздити до ресторану на дорогій автівці в супроводі охорони.

В числі друзів, з якими в “Ішаку” зустрічається Суто Мамоян, “УП” зафільмувала:

  • депутата Київради від “ОПЗЖ” Олександра Попова, ексголову Київської міськдержадміністрації (2010-2014 рр);

  • депутата Київради від “ОПЗЖ” Михайла Царенка, ексгендиректора комунального об’єднання “Київзеленбуд”;

  • депутата Київради від “ОПЗЖ” Олександра Плужника, ексначальника столичного УБОЗ;

  • депутата Закарпатської облради від “ОПЗЖ” Владислава Каськіва, який за часів президента-втікача очолював Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України, а потім втік, потрапив до міжнародного розшуку і 2017 році був екстрадований з Панами.

Серед друзів Суто Мамояна, з якими він зустрічається в “Ішаку”, “УП” також зафіксувала Дмитра Вацнера, який наразі є власником донецького ТОВ “АВ-Синергія” (бізнес в сфері вуглевидобування та будівництва), а в 2020 році був підозрюваним в справі НАЗК про заволодіння 50 млн гривень у видобувних держпідприємствах – т.зв. схеми Віталія Кропачова, “вугільного барона” часів п’ятого Президента України Петра Порошенка.

“Джерела “УП” в бізнес-колах кажуть, що нещодавно Вацнер разом з Мамояном літали до Дубаїв з бізнесових питань… Суто Мамоян зазначив у відповіді “УП”, що їздив в Дубаї в короткострокове ділове відрядження – щодо поставок для ЗСУ”, – сказано в сюжеті.

Журналісти “УП” серед, як вони стверджують, постійних гостей Суто Мамояна зафільмували екскерівника Державного управління справами (часів Януковича) Андрія Кравця, який зараз є девелопером. KВ писала про складні ситуації з його об’єктами – другу чергу будівництва на Поштовій площі та Гостиний двір. Син Андрія Кравця – Володимир Кравець – депутат Київради від “ОПЗЖ”.

Крім того, серед гостей Суто Мамояна зафіксовано Сергія Коротких (“Боцмана”) – експівзасновника батальйону “Азов” та партії “Національний корпус”.

Нагадаємо, керівництво ВР та партії “Слуга народу” жорстко гальмують прийняття законопроєктів про позбавлення мандатів парламентарів від “ОПЗЖ” (проєкт постанови №7694) і депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій (урядовий законопроєкт №7476).

Читайте:

Спікер Ради Стефанчук не хоче позбавляти мандатів парламентарів від “ОПЗЖ”

Чому в ВР та місцевих радах досі сидять депутати від “ОПЗЖ”? Треба запитати у очільника “Слуги народу”

Колаж: KВ

КиївВлада

Автор:
Олексій Алтинов
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4