Родина заступника голови КОВА Білецького зберігає у готівці більше мільйону гривень, – декларація

Родина заступника голови КОВА Білецького зберігає у готівці більше мільйону гривень, - декларація

Заступник голови КОВА Сергій Білецький не задекларував власної нерухомості, крім земельної ділянки на Хмельниччині й квартири, яку ймовірно ділить з батьками. Дружина чиновника ж має дещо більші статки – 4 земельні ділянки на Київщині та власну квартиру. Більшість грошових збережень подружжя тримає у готівці – 710 тисяч у гривні та 10 тисяч доларів США, що сумарно становить більше 1,1 мільйону гривень.  

Про це КВ дізналася із декларації про майно та доходи заступника голови Київської обласної державної адміністрації Сергія Білецького за 2023 рік.

Так, у власності самого Білецького перебуває земельна ділянка на Хмельниччині, у селі Великий Правутин. Площа наділу складає 20 000 кв. м, а вартість, за останньою грошовою оцінкою, становить майже 60 тисяч гривень (право власності набуто у 2009 році). 

У сумісній ж власності чиновник має квартиру у Києві, площею 46 кв. м, яку, ймовірно, ділить з батьками – Білецьким Володимиром та Білецькою Людмилою. Також, заступник задекларував безоплатне право користування квартирою у Києві, що також належить Людмилі Білецькій. Площа – 43,7 кв. м. 

Безоплатно Сергій Білецький користується й квартирою дружини, Інни Білецької. Нерухомість знаходиться у Борисполі й має площу 72,3 кв. м. У квартирі також проживає пасинок чиновника, Тимофій Пасько, який також має право безоплатного користування. 

Інні Білецькій належить також 4 земельні ділянки на Бориспільщині, загальною площею 6,7 тисяч кв. м. Наділи знаходяться у селах Рогозів, Сеньківка та Іванків й за площею варіюються від 1200 до 2500 кв. м. 

Їздить подружжя на KIA RIO 2014 року випуску, що належить дружині Білецького та на автомобілі TOYOTA HIGHLANDER 2018 року випуску, на яку пара має право безоплатного користування. Сама ж автівка належить Юрію Мисловському (ймовірно, батьку Інни Білецької). 

На посаді заступника голови КОВА Білецький за рік заробив більше 1 мільйону гривень. Так, місячна заробітна плата чиновника складає орієнтовно 90,8 тисяч гривень. Дружина, Інна Білецька, очолює управління соціального захисту населення Бориспільської РДА, де за рік заробила трохи більше 400 тисяч гривень. Приблизна місячна зарплата складає 33,5 тисячі гривень. 

На банківських рахунках Сергій Білецький зберігає 166 тисяч гривень та 134 євро. Готівкою – 500 тисяч гривень та 10 тисяч доларів США. Інна Білецька ж зберігає усі гроші у гривнях – 71 тисячу гривень на банківському рахунку та 210 тисяч гривень готівкою. 

Як раніше писала КВ, заступник голови Київської ОВА з питань цифрового розвитку Андрій Братусь задекларував майже мільйон гривень заробітної плати. У його власності є столичні квартири, будинок на Київщині та авто, а ще – орендована квартира в Італії та італійський рахунок на майже 2 млн гривень збережень.

Читайте: Замголови КОВА Братусь вказав у декларації орендовану квартиру в Італії

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Анастасія Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4