Росія планує теракти на своїй території для нагнітання антиукраїнської істерії – Міноборони

Росія планує теракти на своїй території для нагнітання антиукраїнської істерії - Міноборони

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-майор Кирило Буданов заявив, що російські спецслужби планують серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень та шкіл у російських населених пунктах. Також планується нанесення ракетно-бомбових ударів по місту Білгород чи одному з міст Криму.

Про це KВ стало відомо з повідомлення прес-служби Міністерства оборони України.

Кирило Буданов переконаний, що провальне виконання плану з мобілізації в Росії змушує путінський режим пускати в дію брудні сценарії, щоб емоційно сколихнути російське суспільство і ще більше його консолідувати проти українців.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Для цього вони планують вибухи в російських житлових будинках чи ракетні обстріли, щоб звинуватити в цьому Збройні сили України та добровольчі батальйони, щоб створити емоційну картину “звірств українських націоналістів”. Цілком можливо, що ці теракти подаватимуться як помста українців за Бучу і Краматорськ і як виправдання жорстокості проти українського мирного населення”, – підкреслив начальник ГУР.

“Останніми днями російська влада дедалі активніше розганяє маховик антиукраїнської істерії. У Білгородській і Курській областях активно риються окопи, нагнітається паніка щодо уявного наступу українських добровольчих батальйонів і диверсійних груп”, – додав Буданов.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

На його думку, дуже символічно, що правління путіна почалося з гебешних терактів проти російських багатоквартирних будинків, які стали підставою для знищення Чечні. А тепер, схоже, воно закінчується тими ж методами.

Станом на 12 квітня московська орда втратила в боях з Силами оборони України близько 19,6 тис. вояків. Також армія московитів втратила 76 цистерн з горючим, з яких вже не заправляться 732 знищених танки.

Читайте: Рашистські загарбники втратили в небі України 140 гелікоптерів, знищено майже 20 тисяч ординців – Генштаб ЗСУ

Фото: колаж Міноборони

КиївВлада

Автор:
Альона Момот
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4