Розкрадання 138 млн гривень, виділених на армію: підозрюються 30 службовців по всій Україні (фото)

Розкрадання 138 млн гривень, виділених на армію: підозрюються 30 службовців по всій Україні (фото)

За процесуального керівництва спецпрокуратур у сфері оборони Офісу Генпрокурора та за сприяння керівництва Міноборони та ЗСУ проведено масштабну спецоперацію з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання понад 138 млн гривень з бюджету України, виділених для забезпечення потреб Збройних Сил України. Загалом було проведено 70 обшуків та повідомлено 30 підозр службовцям по всій Україні.  

Про це КВ дізналася із повідомлення пресслужби Офісу Генерального прокурора.

Як йдеться у повідомленні, причетними до розкрадань коштів виявилися службовці квартирно-експлуатаційних підрозділів спільно з представниками комерційних структур майже в усіх регіонах України. Окремих службових осіб також викрито на недбалому ставленні до військової служби та незаконному збагаченні. 

“За результатами слідчих дій затримано та повідомлено про підозру 30 особам, з них 15 – у складі організованих злочинних груп. Серед підозрюваних – 3 начальники квартирно-експлуатаційних управлінь у м. Харкові, на Миколаївщині та Дніпропетровщині, 7 начальників квартирно-експлуатаційних відділів у містах Кропивницькому, Чернігові, Львові, на Прикарпатті, Житомирщині, Волині та Луганщині, а також представники комерційних структур”, – розповіли в Офісі Генпрокурора.

У пресслужбі підкреслили, що посадовцям інкримінують розтрату та привласнення коштів під час закупівель за завищеними цінами паливної деревини для потреб оборони, електроенергії, природнього газу, меблів для армії, проведення будівельних робіт на об’єктах військової інфраструктури, а також зловживання службовим становищем, недбале ставлення до військової служби, створення, керівництво злочинною організацією та участь у ній. 

Зокрема, одному з підозрюваних  – начальнику регіонального КЕВ інкриміновано незаконне набуття активів на суму 11,7 млн гривень у вигляді комерційного майна, земельних ділянок, інших засобів та речей через оформлення їх на довірену особу. 

У межах слідства правоохоронці провели понад 70 обшуків в приміщеннях структурних підрозділів територіальних КЕУ та підприємств по всій території України.

Читайте: Директорці БФ, яка під привидом закупівлі дронів ошукала громадян на мільйони, повідомлено підозру

Фото: Офіс Генерального прокурора

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Авточернетка
Не заради квартир: Нацполіція розслідує порушення при забудові земель НАН України у Києві
09:00 Головне слідче управління (ГСУ) Нацполіції вивчає особливості реалізації договорів від 22 листопада 2016 року щодо будівництва житлового комплексу на просп. Академіка Глушкова, 42,…
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Ірпінь
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Ірпінь
09:00 Загальна сума публічних замовлень Ірпеня в липні сягла 44,33 млн гривень. Більше третини цих грошей направили на другу спробу будівництва станції знезалізнення по…
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
09:00 ДБР розслідує факти можливих порушень законодавства при будівництві “апартамент-готелю” на вул. Курганівській (місцевість Звіринець, Печерський район). Наразі слідчі встановили, що ця забудова здійснюється…
Banner
QlU7mDx4