Руслан Кравченко: Київщина продовжує масштабну відбудову – ввели в експлуатацію ще 8 об’єктів (фото)

Руслан Кравченко: Київщина продовжує масштабну відбудову – ввели в експлуатацію ще 8 об'єктів (фото)

На Київщині триває масштабна відбудова. Ввели в експлуатацію 8 об’єктів, в тому числі і об’єкти, якi були зруйновані російськими окупантами. Ще понад 10 – будуть введені протягом найближчого місяця. 

Про це КВ стало відомо з допису начальника Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслана Кравченка на сторінці у Facebook. 

«Київщина перша серед областей, яка відбудовується шаленими темпами. Багатоквартирні та приватні будинки, школи, дитячі садки, медичні заклади, інфраструктура, укриття. Будуємо все, що потрібно для повернення людей додому та забезпечення їх необхідними соціальними умовами», – розповів Руслан Кравченко. 

Ввели в експлуатацію: 

2 багатоквартирні будинки 

  • м. Ірпінь, вул. Давидчука, 42. Це перший із 18 будинків, які відновили коштом United24 – глобальної ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Збір коштів на відновлення будинку відкрив відомий французький режисер Мішель Азанавічус. До повномасштабного вторгнення росії в п’ятиповерхівці мешкали понад 300 осіб 
  • м. Буча, вул. Енергетиків, 2. Будинок відновили коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Будівля постраждала під час активних бойових дій на Київщині. У цій п’ятиповерхівці на 80 квартир був значно пошкоджений фасад будівлі, вибиті вікна та балкони. Загалом коштом ФЛН відбудовують 84 об’єкти, із них по 48 – замовник КОВА. 

4 приватні будинки у Бучанському районі в таких селах: 

  • Калинівка
  • Рожів
  • Ситняки 
  • Липівка                                                                                              

Будинки відновлені в межах реалізації обласної програми. Площа кожного із них 70 кв.м. На об’єктах була проведена низка робіт: розчищена територія, облаштовані мережі електропостачання, водопровід, каналізація, газопостачання; будинки облаштовано меблями. 

В рамках цієї обласної програми загалом будуть збудовані понад 90 приватних будинків, зруйнованих росіянами. Нові оселі отримають мешканці 15 громад у 5 районах області. 

2 укриття

  • у Бишівському академічному ліцеї (Фастівський район) на понад 400 кв.м
  • у Бородянському професійному аграрному ліцеї (Бучанський район) майже на 200 кв.м. 

Облаштували їх в рамках реалізації обласної програми захисту цивільного населення. Загалом за цією програмою таких укриттів буде 18. 

«Наразі на Київщині триває відбудова і в рамках інших проєктів. Зокрема, відновлюємо приватний сектор в Ірпені навпроти ЖК «Ірпінські Липки», 5 багатоповерхівок в Ірпені та Горенці коштом МОМ. Відновлення низки об’єктів також фінансує Європейський інвестиційний банк, Фонд енергоефективності. Реалізуємо Урядову програму єВідновлення. Загалом внаслідок російської агресії на території області пошкоджено або зруйновано понад 29 тис. об’єктів. Відбудовано повністю та частково понад 17,5 тис. Працюємо далі! Відбудовуємо Київщину разом!» – наголосив Руслан Кравченко. 

Руслан Кравченко подякував Президенту України, Уряду, команді UNITED24, міжнародним партнерам за можливість оперативно та якісно відбудовувати Київщину. Окрема вдячність ПРООН, які надають  технічну допомогу у відновленні обʼєктів  та наглядають за прозорістю у відновленні в рамках UNITED24 та ФЛН. 

Читайте: Київську область відвідав голова Генеральної асамблеї ООН

Фото: Руслан Кравченко в Facebook

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4