Руслан Кравченко розповів, які порушення виявляє комісія при перевірці об’єктів відновлення на Київщині

Руслан Кравченко розповів, які порушення виявляє комісія при перевірці об'єктів відновлення на Київщині

На Київщині триває відновлення житлових будинків, дитячих садків, шкіл та укриттів за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Комісія Київської обласної державної адміністрації (КОДА) здійснює перевірки на об’єктах відновлення, на частині з яких було виявлено деякі порушення умов договору.

Як передає KВ, про це повідомив голова КОДА Руслан Кравченко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлення голови КОДА, було проведено розширену нараду щодо забезпечення прозорості та підзвітності процесу відбудови житла на Київщині. Сьогодні вона стосувалася обʼєктів, які відновлюємо коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. 

“КОВА є замовником робіт на 56 обʼєктах – це житлові будинки, садки, школи, укриття. Останні декілька тижнів разом із комісією регулярно виїжджаємо на обʼєкти. Вже перевірили 21 обʼєкт. Але контроль має бути постійним. Тому вчергове зібрали всіх підрядників, представників робочої групи “Прозорість та підзвітність”, Спостережної ради з питань відбудови”, – розповів Руслан Кравченко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За його словами, частина підрядників не порушує умов договору: всі роботи за графіком, серйозні зауваження від технагляду відсутні. 

Проте в іншої частини виявлено наступні порушення: відставання від графіка робіт, недостатня кількість працівників на обʼєктах, незадовільна якість робіт.

Руслан Кравченко підкреслив, що порушення були виявлені навіть на деяких із тих обʼєктів, де вже була комісія з перевіркою і давала час на виправлення ситуації. 

“Вкотре звернув увагу кожного підрядника – не ігноруйте зауваження технагляду. Виправляйте одразу. Інакше буде юридична відповідальність. Ніхто не буде заплющувати на безпідставне затягування процесів чи неякісну відбудову”, – наголосив голова Київської облдержадміністрації.

Раніше KВ повідомила, що Київська ОВА планує розширити комісійні перевірки процесів відбудови об’єктів на Київщині.

Читайте: КОВА продовжує перевіряти процеси відбудови об’єктів, – Руслан Кравченко

Фото: Руслан Кравченко 

КиївВлада

Автор:
Олексій Вєтров
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4