Садиба Терещенків: Киян закликають відвідати суд у справі повернення історичної будівлі у комвласність

Садиба Терещенків: Киян закликають відвідати суд у справі повернення історичної будівлі у комвласність

У Господарському суді Києва розглядатиметься справа про повернення приміщень садиби Терещенків (бульвар Т. Шевченка, 34/13) до комунальної власності. Наразі понад 150 кв. метрів площі належить ПрАТ “Центрелеватормлинбуд” – товариству, яке пов’язують з олігархом Коломойським, і яке, як твердять захисники історичної будівлі, зацікавлене в руйнації садиби Терещенків заради будівництва на її місці багатоповерхового новобуду.

Про це КВ дізналася з допису, який у соцмережі зробила громадська діячка Олена Терещенко.

“Протистояння з Коломойським та його Центрелеватормлинбудом за Садибу Терещенків продовжується! (…) Цього разу будемо повертати до комунальної власності решту приміщень пам‘ятки архітектури – 158.3 м2 у флігелі Садиби (бульвар Т. Шевченка, 34/13), якими протиправно заволодів Центрелеватормлинбуд і понад 20 років свідомо доводив їх до руйнування, маючи на меті знесення й зведення на цьому місці багатоповерхівки”, – запостила Терещенко на Фейсбуці.

Читайте: Кияни проти Палиці: сьогодні Верховний суд має вирішити долю Садиби Терещенків

Жінка твердить, що “У Коломойського є потужне лобі в Господарському Суді м. Києва: минулого разу суд скасував арешт на Садибу й виніс абсолютно неправосудне рішення на користь знищувача об‘єктів культурної спадщини, скасоване в подальшому Великою Палатою Верховного Суду. А зараз суддя, взагалі, відмовив у забезпеченні позову – накладенні арешту на незаконно набуті у власність Центрелаватормлинбудом приміщення!”.

Киян закликають відвідати суд у справі повернення історичної садиби Терещенків у комвласність

ПрАТ “Центрелеватормлинбуд” раніше вирішив не реставрувати, а реконструювати історичну пам’ятку, що передбачає добудову і перебудову об’єкта. Правнук історичного власника садиби Івана Терещенка – Мішель Терещенко разом із дружиною Оленою виступають проти зміни автентичного вигляду садиби і домагаються повернення її у комунальну власність столиці. Олена Терещенко закликає людей стати на захист садиби – “наша надія на створення максимального суспільного резонансу”.

Засідання у Господарському суді міста Києва (вул. Б.Хмельницького, 44-В, м.Київ, зал 1) відбудеться 17 вересня 2024 року о 16:00, суддя Курдельчук І.Д.

Детальніше про цю історію: Касаційний суд може повернути киянам садибу Терещенків

Фото: “Радіо Свобода”

КВ

Олексій Ігнатьєв

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Banner
QlU7mDx4