СБУ викрила колаборантів, які, маючи спільний бізнес з окупантами, намагалися “перечекати війну” в Києві

СБУ викрила колаборантів, які, маючи спільний бізнес з окупантами, намагалися “перечекати війну” в Києві

Служба безпеки України (СБУ) викрила двох колаборантів, які після співпраці з рашистами на тимчасово окупованій Луганщині приїхали в Київ і намагалися уникнути покарання. Одного з організаторів злочинної схеми затримали у столиці. Іншого організатора затримано у Хмельницькому на спробі втечі за кордон. Щодо третього фігуранта тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби СБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як наголосили у Службі безпеки України, зловмисниками виявилися власники заводу з виробництва алкогольної продукції в тимчасово захопленому Сєвєродонецьку.

Згідно повідомлення пресслужби, після початку повномасштабного вторгнення рф фігуранти перереєстрували власну компанію згідно з вимогами російського законодавства та відкрили рахунки в місцевих філіях банків рф.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Пізніше вони залишили у Сєвєродонецьку довірену особу, яка контролювала роботу заводу, а самі переїхали до Києва, звідки координували ведення бізнесу. Готову продукцію заводу ділки реалізовували через власний ресторан та розгалужену мережу точок продажу в окупованій частині на сході України. При цьому одержані прибутки регулярно переводили до бюджету країни-агресора як податки і збори”, – розповіли у СБУ.

У повідомленні зазначається, що на підставі зібраних доказів співробітники Служби безпеки затримали у Києві одного з організаторів злочинної діяльності. 

“Під час обшуків у його помешканні виявлено понад 2 млн гривень та документи із доказами оборудки”, – зауважили у пресслужбі.

Також додали, що іншого організатора “схеми” затримано у Хмельницькому на спробі втечі за кордон. Щодо третього фігуранта, який переховується у тимчасово окупованій частині Луганщини, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно 53-річного уродженця м. Львів, протоієрея російської православної церкви, який веде підривну діяльність проти України. Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну підозрюваний, використовуючи власний акаунт у соцмережах, поширював для необмеженого кола користувачів повідомлення та відеозаписи, у яких він виправдовував збройну агресію рф проти України та публічно закликав до агресивної війни. 

Читайте: СБУ викрила власників київського банку, який допоміг підпільним онлайн-казино “відмити” майже 5 млрд гривень

Фото: СБУ 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4