СБУ затримала коригувальників ракетного удару по Києву 21 вересня

СБУ затримала коригувальників ракетного удару по Києву 21 вересня

Кіберфахівці Служби безпеки України (СБУ) затримали двох столичних жителів, які коригували повітряну атаку рф на Київ у ніч на 21 вересня цього року. Кияни працювали на головне управління генштабу зс рф, координати для ракетного удару вони надіслали ворогу напередодні обстрілу. Зловмисники перебувають під вартою, ім загрожує довічне ув’язнення.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки України (СБУ).


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що основними цілями ворожої атаки були столичні об’єкти життєзабезпечення, у тому числі енергогенеруючі підприємства. “Наведенням” російських ракет на Київ займались двоє місцевих жителів, які працювали на головне управління генштабу зс рф (відоме як гру).

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“У поле зору воєнної розвідки рф вони потрапили через свої антиукраїнські дописи у соцмережах, які поширювали після початку повномасштабного вторгнення агресора”, – повідомили в спецслужбі.

Ворожа розвідка  дистанційно завербувала чоловіків. Їм поставили завдання щодо збору розвідданих на території Києва.

За вказівкою російської спецслужби агенти відслідковували місця базування та переміщення Сил оборони в столичному регіоні.

“Для цього виходили на вулиці та приховано фіксували пункти дислокації українських захисників. Також фігуранти “втемну” використовували своїх знайомих, в яких випитували “потрібну” інформацію під виглядом побутових розмов”, – зазначили в СБУ.

Також зрадники надсилали своєму російському “куратору” фотографії та геолокації стратегічно важливих об’єктів енергетичної інфраструктури. Для передачі відомостей вони використовували месенджер, а щоб замаскувати “сеанси” зв’язку, створили декілька анонімних акаунтів.

За виконані “завдання” зловмисники одержували з рф гроші, які надходили на їхні банківські картки від анонімних “платників”.

Слідчі Служби безпеки повідомили обом затриманим про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, у ніч на 21 вересня в Києві ворог знову атакував Київ та Київщину. Над містом було збито понад 20 ворожих цілей. Уламки ракет впали в Дарницькому та Шевченківському районах столиці, 7 осіб постраждало, троє госпіталізовано. На Київщині також було зафіксовано падіння уламків, внаслідок чого виникли пожежі на території декількох підприємств області. 


Читайте: Правоохоронці затримали “військового перевертня”, який готував удари рф по столичних ТЕЦ


Фото: СБУ

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4