Щоб “закрити Україну повністю”, бажано мати 25 систем Patriot, – Зеленський

Для повного захисту неба України потрібно 25 систем Patriot, по 6-8 батарей у кожній, адже територія нашої країни велика. Такі системи або їх аналоги це ефективні інструменти боротьби з російськими атаками, зокрема на українську енергосистему.

Про це, як передає KВ, Президент Володимир Зеленський розповів у інтервʼю для телемарафону “Єдині новини”, повідомляє “Радіо Свобода”

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Щоб закрити Україну повністю, на майбутнє Україні бажано мати 25 систем Patriot, по 6-8 батарей в кожній. всі наші партнери про це прекрасно знають, навіть знають точки, де повинні стояти відповідні системи і діяти. Системи Patriot або аналоги, є кілька аналогів у світі, вони працюють також дуже непогано”, – розповів Президент.

Глава держави додав, “може виглядати так, що йдеться про велику кількість систем, але й територія України велика”.

Президент зауважив, що росія продовжуватиме атакувати українську енергосистему.

“Я вважаю, ми зможемо пройти цей шлях, ми багато енергообʼєктів змогли захистити ППО і іншим захистом першого, другого і третього рівня. Але є ракети, проти яких ці захисні системи не працюють, на жаль. І тут може спрацювати тільки Patriot або аналог”, – сказав Зеленський.

У цьому випадку, як зазначив Президент, “доводиться обирати, який об’єкт, яке місто захистити”.

Нагадаємо, у інтервʼю для телемарафону “Єдині новини” Президент розповів, що в Україні на деяких напрямках фронту будівництво фортифікаційних споруд виконано на 92–98 %. Усі роботи зі зведення оборонних рубежів на найбільш небезпечних ділянках кордону мають бути завершені за кілька місяців. 

Читайте: Зведення оборонних споруд на найгарячіших напрямках наближається до завершення, – Зеленський

Фото: ОП

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4