Шмигаль чекає від Чернишова більше газу і стабільної роботи “Нафтогазу” в опалювальний сезон

Шмигаль чекає від Чернишова більше газу і стабільної роботи “Нафтогазу” в опалювальний сезон

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль (на фото праворуч) окреслив першочергові завдання для Олексія Чернишова (на фото ліворуч) – новопризначеного голови правління акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” (НАК “Нафтогаз”). В пріоритеті – проходження опалювального сезону, накопичення газу, нарощення власного газовидобутку.

Про це  стало відомо з повідомлення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 4 листопада 2022 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлення, перед Олексієм Чернишовим як новим головою НАК “Нафтогаз” стоять такі публічно окреслені прем’єром завдання:

  • проходження опалювального сезону; 

  • управління ТЕЦ, що передані в управління “Нафтогазу”;

  • накопичення газу протягом усього опалювального сезону;

  • нарощення власного видобутку газу;

  • забезпечення фінансового ресурсу для стабільної роботи компанії.

“Під час повномасштабної війни “Нафтогаз” був і залишається одним із ключових елементів нашої енергетичної безпеки. Компанія тримає видобуток газу на стабільному рівні. У сховищах накопичено достатній обсяг газу для стабільного проходження опалювального сезону”, – йдеться у дописі очільника українського уряду в Telegram.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм Подписаться

Як інформувала KВ, 3 листопада ц.р. Верховна Рада схвалила звільнення з посади міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, який в очікуванні призначення головою “Нафтогазу” напередодні подав у відставку з міністерського поста. 

Кабінет міністрів призначив головою НАК “Нафтогаз Україна” Чернишова з 4 листопада. Для цього призначення уряд скасував проведення конкурсного відбору керівника “Нафтогазу”. 

Разом з тим, з ексклюзиву “Суспільного” відомо, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) раніше попередило Кабінет міністрів, що призначення Чернишова на посаду голови “Нафтогазу” буде незаконним, оскільки юридично Чернишов є “зацікавленою особою”. Чернишов був у Кабміні, а Кабмін – це наглядова рада НАК “Нафтогаз”. Тому для того, щоб призначити Чернишова на посаду законно, потрібно внести зміни до статуту НАК, а саме що стосується статусу НАК як юридичної особи приватного права – змінити статус на юрособу публічного, а не приватного права, і тоді суперечності з законом “Про запобігання корупції” не буде. 

Читайте: Кабмін призначив Олексія Чернишова головою правління НАК “Нафтогаз України” – ЗМІ

Фото: Telegram Дениса Шмигаля

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4