Сирський доручив провести службову перевірку щодо інформації про інцидент із повісткою журналісту

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський доручив провести службову перевірку щодо інформації про спробу вручити повістку журналісту видання “Слідство.Інфо”.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Головнокомандувач підкреслив, що військовослужбовці щиро вдячні працівникам медіа, які нині допомагають боронити інформаційний простір України та світу від російської пропаганди. 

“Їх внесок у майбутню Перемогу України – безпрецедентний. Над російськими загарбниками і над проявами порушень і корупції у Збройних Силах України”, – зазначив він.

Сирський зауважив, що професійна діяльність журналістів користується повагою керівництва Збройних Сил України та охороняється законодавством України. Збройні Сили України засуджують будь які випадки порушень з боку військових посадових осіб. 

“За матеріалами,  опублікованими Громадською організацією “Слідство.Інфо”, мною визначено завдання командувачу Сухопутних військ ЗСУ провести службову перевірку. За результатами службової перевірки будуть прийняті відповідні рішення”, – повідомив Головнокомандувач.

Зауважимо, 6 квітня видання “Слідство.Інфо” повідомило, що працівник СБУ міг давати вказівки представникам ТЦК щодо вручення повістки журналісту видання Євгену Шульгату. Проєкт пов’язує це з недавнім розслідуванням журналіста про майно сім’ї голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка.

Українські журналісти та медійні організації, учасники Медіаруху оприлюднили заяву, в якій закликали відкрити кримінальне провадження щодо співробітників СБУ і ТЦК через інцидент. 

“Ситуація, що склалася з переслідуванням Шульгата, викликає серйозне занепокоєння щодо можливого зловживання службовим становищем і перешкоджання журналістській діяльності з боку СБУ, а також щодо використання військових як інструменту для припинення журналістських розслідувань”, – наголосили у Медіарусі.

Читайте: Малюк повідомив про звільнення керівника ДЗНД СБУ через скандальну справу зі стеженнями за редакцією  журналістів-розслідувачів

 Фото: Укрінформ

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4