Споживання м’яса на душу населення залишилося на рівні 52 кг на рік, як і в довоєнний час – Мінагрополітики

Споживання м'яса на душу населення залишилося на рівні 52 кг на рік, як і в довоєнний час - Мінагрополітики

Міністерство аграрної політики та продовольства заявило, що споживання м’яса українцями в воєнний період залишилось на тому ж рівні, що і довоєнного часу – 52 кг м’яса на рік. Проте серед українців спостерігається переорієнтація на більш дешевші його види. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Мінагрополітики. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначається в повідомленні, вчора, 14 вересня, відбувся всеукраїнський м’ясний форум MEAT FORUM-2022, який зібрав учасників ринку – представників великих компаній, які займаються вирощуванням м’яса, переробників, представників ритейлу.

“Під час дискусії учасники проаналізували стан ринку м’яса та м’ясних продуктів в Україні та динаміку довоєнних та післявоєнних продажів. Також обговорили ситуацію на ринку м’яса у поточному році, чинники впливу на цінову політику, тенденції розвитку та трансформації галузі, канали збуту та логістику в умовах війни, а також окреслили проблемні моменти та шляхи їх вирішення”, – йдеться в повідомленні. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“На сьогодні фонд споживання м’яса й м’ясопродуктів цілком забезпечує потреби внутрішнього ринку й має можливості забезпечувати експортний попит. Це переважно за рахунок м’яса птиці. Споживання на душу населення забезпечується на рівні 52 кг м’яса на одну людину на рік. Цей показник співставний з минулим роком в довоєнний час”, – зазначила заступник директора департаменту аграрного розвитку – начальник управління тваринництва та племінної справи Мінагрополітики Олена Дадус.

Також за словами Дудас, що між видами продукції спостерігається заміщення. 

“Більш дорогі види продукції заміщують доступніші. Половина з 2 млн тонн загального фонду споживання м’яса – це птиця, свинина становить 37 відсотків фонду споживання, яловичина – 13 відсотків”, – наголосила Дадус.

В Мінагрополітики відзначили, що Україні переробні підприємства переорієнтовуються – збільшують частку у готовій продукції м’яса птиці, зокрема це стосується м’ясних консервів.

На останок Дудар зазначила, що наразі є кілька завдань для переробної галузі – забезпечити внутрішній ринок, надати населенню України можливість споживати в достатній кількості й за доступною ціною продукцію, в тому числі і м’ясну. 

Нагадаємо, за даними офіційної статистики, зростання споживчих цін в Україні в серпні 2022 року прискорилося до 1,1% (з 0,7% у липні ц.р.). На споживчому ринку за рік (з серпня-21 по серпень-22) найбільше подорожчали продукти харчування та безалкогольні напої (зріст 30,7%). З-поміж продуктів харчування самий стрімкий зріст цін – на овочі (112,4%).

Читайте: Інфляція в Україні сягнула майже 24%, найбільше за рік зросли витрати на транспорт і харчі

Фото: Українські національні новини

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у жовтні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у жовтні 2024-го витрачав Київ
09:00 У жовтні столичні розпорядники бюджетних коштів назамовляли робіт, товарів та послуг на 4,91 млрд гривень, що майже на півтора мільярди більше цього показника…
Депутатські ротації: 31 депутат покинув районні ради Київщини у 2024 році
Депутатські ротації: 31 депутат покинув районні ради Київщини у 2024 році
09:00 На районному рівні в Київській області за рік відбулися значні політичні зміни, які відбилися на складі рад та політичному ландшафті регіону. У 2024…
“Рибне місце”: прокуратура намагається забрати в оточення Івахіва-Пилипишина 7,8 га столичного лісу
“Рибне місце”: прокуратура намагається забрати в оточення Івахіва-Пилипишина 7,8 га столичного лісу
09:00 Наразі в судах вирішується доля 7,8 га лісу в заказнику “Дарничанка” – біля колишнього хутору Рибного в Дніпровському районі Києва. Столична прокуратура вимагає…
Banner
QlU7mDx4