Справа БЕБ проти БФК Gulliver передана до суду

Справа БЕБ проти БФК Gulliver передана до суду

Бюро економічної безпеки (БЕБ) передало до суду справу ТРЦ Gulliver про нібито ухилення від сплати податків. Керівництво ТРЦ, спираючись на висновки судових експертів і нещодавно видані самою ДПС довідки про відсутність заборгованості зі сплати податків, називає ці обвинувачення надуманими і необґрунтованими.

Про це КВ стало відомо з повідомлення прес-служби БФК “Гулівер”.

За версією слідства, керівники компанії, якій належить вказаний ТРЦ, та ще двох компаній впродовж 2019-2021 років уклали низку договорів на отримання різноманітних послуг, які насправді начебто не здійснювалися.

«Таким чином компанія безпідставно завищила розмір податкового кредиту з податку на додану вартість.  Крім того, за допомогою проведення безтоварних операцій та послуг підприємство ухилилося від сплати податків в особливо великих розмірах», – стверджують детективи БЕБ. 

У бюро додали, що ухилення від сплати податків підтверджується аналітичним дослідженням, висновком Державної податкової служби (ДПС) та судово-економічною експертизою. 

“Обвинувачення є надуманим і необґрунтованим, натомість до матеріалів кримінального провадження долучено висновки судових експертів, якими спростовуються висновки аналітичних досліджень ДПС та БЕБ, як і позиція БЕБ у цьому кримінальному провадженні в цілому. Жоден отриманий БЕБ висновок експертизи, як і аналітичні висновки ДПС та самого БЕБ, не стверджують факту ухилення керівництвом ТОВ «ТРИ О», яке володіє ТРЦ Gulliver, від сплати податків. Всі такі висновки містять застереження «ймовірно», «за умови» тощо. 

Будівельно-технічна судова експертиза, яка б могла стати підставою для сумнівів у виконанні робіт, у цьому кримінальному провадженні не проводилась – у її проведенні було відмовлено (у цьому контексті, абсурдним також є і подальше застосування арешту ТРЦ Gulliver у якості речового доказу). При цьому, стороною захисту надано БЕБу і прокуратурі висновки судових експертів та нещодавно видані самою ДПС довідки про відсутність заборгованості зі сплати податків, якими вщент спростовується висунуте обвинувачення та припущення про ухилення від сплати податків», – зазначили у пресслужбі БФК Gulliver.

Нагадаємо, що правоохоронці розслідують кримінальне провадження, у якому фігурує ТОВ «Три О», яке є власником БФК Gulliver з 2020 року. Однак, у травні 2024 року частину матеріалів справи виділили в окреме кримінальне провадження, у рамках якого про підозру повідомили керівнику ТОВ «Три О» та керівникам компаній-контрагентів.

Майно БФК Gulliver було визнано речовим доказом в іншому кримінальному провадженні – фактовому, тобто тому, яке розслідується ще з 2020 року. Як наголошували представники Gulliver», за таких обставин комплекс втратив своє значення як речовий доказ вчинення ухилення від сплати податків.

Читайте: У БФК Gulliver заявили про рейдерське захоплення

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4