Столична прокуратура вимагає стягнути з постачальника генераторів майже 3 млн гривень коштів громади

Столична прокуратура вимагає стягнути з постачальника генераторів майже 3 млн гривень коштів громади

Київська міська прокуратура у судовому порядку вимагає стягнути з постачальника генераторів 2, 9 млн гривень безпідставно сплаченого громадою податку на додану вартість (ПДВ). Йдеться про закупівлю Департаментом КМДА 400 генераторів на загальну суму понад 28, 6 млн гривень з ПДВ, водночас постановою Кабміну такі закупівлі на той момент було звільнено від оподаткування. Частину коштів у розмірі 1, 8 млн гривень вже повернуто до бюджету.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що, у листопаді 2022 року профільний Департамент КМДА придбав за кошти місцевого бюджету 400 генераторів на загальну суму понад 28, 6 млн гривень включно з податком на додану вартість (ПДВ) 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У прокуратурі зауважили, що постановою Кабінету Міністрів України від 09.11.2022 № 1260 генератори віднесено до переліку товарів першої необхідності, операції з ввезення та постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість.

“Разом з тим, Департамент при закупівлі генераторів безпідставно включив в ціну вказаного товару суму податку на додану вартість у розмірі 4, 7 млн гривень. Субʼєктом господарювання у добровільному порядку повернуто до бюджету лише 1, 8 млн гривень, при цьому залишились невідшкодованими кошти у розмірі 2, 9 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.

Відповідно Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду Києва з позовом в інтересах держави в особі Київської міської військової адміністрації та її профільного Департаменту про стягнення з субʼєкта господарювання безпідставно отриманих коштів та штрафних санкцій у сумі понад 3 млн гривень.

Нагадаємо, у червні 2023 року директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку було повідомлено про підозру в розтраті бюджетних коштів при закупівлі оснащення для пунктів обігріву на території столиці. Йшлося про 1,8 млн гривень, які очолюваний Ткачуком департамент неправомірно “переплатив” при закупівлі в листопаді 2022 року мініелектростанцій. 

Читайте: Директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА повідомлено ще одну підозру

Як інформувала KВ, правоохоронці також продовжують слідство щодо неналежного функціонування укриттів у столиці. Зокрема  підозру в службовій недбалості отримав директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міськдержадміністрації (КМДА) Роман Ткачук.

Читайте: Небезпечна безвідповідальність: стали відомі подробиці слідства щодо директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4