Столична влада запустила акселераційну програму “Стійке місто” для підвищення стійкості житлових будівель

Столична влада запустила акселераційну програму “Стійке місто” для підвищення стійкості житлових будівель

Київська міська державна адміністрація (КМДА) у співпраці з Київським політехнічним інститутом (КПІ) ім. Ігоря Сікорського, Інноваційним холдингом Sikorsky Challenge та Klitschko Foundation започаткували акселераційну програму “Стійке місто”. Метою проєкту є пошук інноваційних технологічних рішень для підвищення стійкості житлових будівель Києва.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Акселераційна програма “Стійке місто” збере талановитих розробників, дизайнерів, урбаністів та інших креативних особистостей для пошуку інноваційних технологічних рішень, спрямованих на підвищення стійкості житлових будівель Києва”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, йдеться про енергетичну, безпекову із застосуванням ІТ-технологій та ІоТ стійкість міста.

За словами керівника цифрової трансформації Києва Петра Оленича, стійкість міста – це не лише відповідь на виклики, але й шлях до інновацій, де творчі мислителі об’єднують зусилля для створення міста майбутнього. 

“Участь у City Resilience Accelerator – це шанс не лише змінити Київ, але й впровадити нові проєкти сталого та стійкого розвитку”, – додав Петро Оленич.

У КМДА розповіли, що у межах програми КПІ ім. Ігоря Сікорського спільно з Інноваційним холдингом Sikorsky Challenge та благодійною організацією Klitschko Foundation організує стартап-акселератор для енергетичної стійкості.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“У межах акселераційної програми буде розроблений Коефіцієнт Стійкості житлових будівель міста та проведений конкурс “Смарт-системи енергомоніторингу і програмні рішення розвитку систем енергетичного менеджменту”, що охопить аналітичні системи енергетичного менеджменту житлових будівель, програмні рішення для аналізу даних із систем обліку енергії, інтерфейси для відображення результатів енергомоніторингу, системи IoT для збору даних, алгоритми машинного навчання для прогнозування та оптимізації енергоспоживання”, – зазначили у пресслужбі.

Керівниця Всеукраїнської інноваційної екосистеми “Sikorsky Challenge” Інна Малюкова долала, що без інновацій та інноваторів, якими можуть виступати підприємці, вчені, студенти та школярі, неможливо побудувати ні стійкого міста, ні стійкої держави. 

У Київській міській держадміністрації наголосили, що конкурс відбудеться 26-27 червня 2024 року у форматі офлайн та онлайн.

“Перші три призові місця отримають гранти від організаторів. Перспективні проєкти зможуть взяти участь у фіналі XIII Міжнародного Фестивалю Sikorsky Challenge 2024 та знайти інвесторів для виконання замовлень чи відкриття невеликих стартапів у Києві”, – підкреслили у пресслужбі.

Читайте: У КПІ ім. Ігоря Сікорського відкрили сучасне смартукриття для студентів (фото)

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4