Театр на Лівому березі очолила акторка Олеся Жураківська

Театр на Лівому березі очолила акторка Олеся Жураківська

Театр драми і комедії на лівому березі Дніпра на період дії воєнного стану в Україні очолила його провідна акторка Олеся Жураківська (на фото). Відповідне рішення ухвалив Департамент культури Київської міськдержадміністрації (КМДА) після гучного скандалу з попереднім керівником театру.

Про це KВ стало відомо з новини на сайті Театру на Лівому березі.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Моя команда – весь театр, в якому я пропрацювала більше 20 років. Власне, довіра колективу стала причиною, прийняття мною такого важливого і складного для мене рішення – очолити рідний театр”, – сказала Олеся Жураківська. 

“Наша мета на сьогодні, враховуючи обставини, в яких ми живемо, – не втратити те, що ми напрацювали, зберегти і примножити наші надбання, наші традиції, а для нашого театру традиційним є: експериментувати, не боятися говорити про важливе і бути в авангарді”, – наголосила в.о. директорка-художня керівниця театру.

За словами Олесі Жураківської, Театр на Лівому березі буде рухатись за обраним вектором розвитку в просторі сучасного європейського театру. Цей напрям було започатковано Едуардом Митницьким, його, за словами в.о. директорки, продовжила команда ексдиректора Стаса Жиркова та головної режисерк Тамари Трунової.

“За останні роки в театрі відбулися колаборації з європейськими театрами, в репертуарі з’явилися вистави, створені іноземними режисерами, ми працювали з потужною сучасною українською драматургією авторства Наталки Ворожбит, Сергія Жадана, Олександра Середіна. Театр на Лівому березі – майданчик для відкриття нових імен в режисурі та драматургії, створення спецпроєктів, роботи з молоддю, свідомого і відвертого спілкування з глядачем. Ми гастролювали містами України та Європою, налагодили успішну роботу грантового та комунікаційного департаментів”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В планах театру – постановки українських та іноземних режисерів, відкриття нових імен і напрямків, фестивалі та гастролі, трансформація всередині команди і постійний контакт з глядачем.

По закінченню воєнного стану в Україні буде проведено конкурс на посаду директора-художнього керівника Театру на Лівому березі. Олеся Жураківська не знає, чи братиме участь в конкурсі.

“Все залежатиме від того, як я справлятимуся зі своєю місією. В жодному разі мені б не хотілося, щоб колектив, в якому я працюю, втратив до мене довіру. Визначальним стане те, як ми разом пройдемо цей шлях. І якщо на момент конкурсу мої колеги так само довірятимуть мені, як зараз, я не виключаю можливості подаватися на конкурс директора-художнього керівника”, – зазначила вона. 

В репертуарі театру за участю акторки Олесі Жураківської залишаються дві вистави: моновистава “Усі найкращі речі” режисерки Тамари Трунової та “Корсиканка” режисера Олексія Лісовця, яка вже 20 років йде на сцені театру і з 2014 стала улюбленою виставою серед наших військових, що відновлюють сили у шпиталях Києва.

Олеся Жураківська працює в Театрі на Лівому березі з 2002 року. Нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, лауреатка багатьох театральних премій. Тривалий час опікується Будинком ветеранів сцени та є керівницею напряму соціальної політики НСТДУ. 

КВ писала про проблеми Театру на Лівому березі, які виникли через його ексдиректора Станіслава Жиркова. Жирков, звільнений з посади, продовжував отримувати зарплату та де-факто керувати театром через свою 24-річну секретарку, яка звільняла співробітників театру, доки Жирков, прикриваючись репутацією театру та кишеньковою “мистецькою ініціативою”, збирав гроші на ФОП своєї підлеглої. 

Департамент культури КМДА очолює Сергій Анжияк. Культурну сферу в столиці курує заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Читайте: На межі знищення: Театр на лівому березі Дніпра потерпає через свого (екс)керівника Жиркова

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4