Столичного стоматолога засуджено до 10 років ув’язнення за вчинення замахів на вбивство

Столичного стоматолога засуджено до 10 років ув'язнення за вчинення замахів на вбивство

У столиці засуджено до 10 років ув’язнення лікаря-стоматолога за обвинуваченням у вчиненні замахів на вбивство, розбійного нападу, крадіжки, шахрайства в особливо великих розмірах, незаконному зберіганні психотропних речовин та погрозі насильством щодо працівника правоохоронного органу.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Прокурор довів в суді, що з травня 2019 року по вересень 2020 року 35- річний обвинувачений, займаючись стоматологічною практикою, вводив пацієнтів в оману, повідомляючи їм хибну інформацію щодо необхідного обсягу медичного лікування. Таким чином зловмисник заволодів близько 400 тис. гривень своїх пацієнтів.

У березні 2020 року лікар-стоматолог під приводом необхідності здійснення медичних процедур проник до житла 70-річної пацієнтки та викрав банківську картку, з якої в подальшому зняв 78 тис. гривень.

“У подальшому, бувши викритим цією ж потерпілою у шахрайстві, обвинувачений намагався заподіяти їй смерть від ураження струмом. Для цього він приніс електричні дроти до будинку, де вона проживала, та під’єднав їх до щитка біля її квартири”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що влітку того ж року обвинувачений, супроводжуючи додому іншу пацієнтку, застосував до неї сильнодіючі речовини. Надалі, користуючись її безпорадним станом, чоловік заволодів грошовими коштами та матеріальними цінностями останньої на загальну суму 63 тис. гривень.

Крім того, того ж року обвинувачений на ґрунті тривалих неприязних відносин здійснив замах на вбивство колишньої тещі шляхом створення умов, необхідних для настання дорожньо-транспортної пригоди.

“Він навмисно пошкодив гальмівний шланг та систему газо-балонного обладнання в її автомобілі, що у подальшому могло призвести до ДТП чи вибуху транспортного засобу. Бажаний для зловмисника результат не настав, оскільки потерпіла під час руху встигла здійснити екстрену зупинку автомобіля за допомогою ручних гальм”, – йдеться у повідомленні.

Під час судового засідання з обрання запобіжного заходу чоловік здійснював погрози життю прокурора, у зв’язку з чим йому додатково інкриміновано ч. 1 ст. 345 КК України.

За сукупністю доказів сторони обвинувачення вироком суду присяжних Голосіївського районного суду м. Києва обвинуваченого визнано винним у пред’явленому обвинуваченні (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 15 п. 13 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 187, ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 309, ч. 1 ст. 345 КК України) та призначено остаточне покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте: Столичного стоматолога подозревают в покушении на убийство тещи

Фото: Київської міської прокуратури

КиївВлада


Автор:
Оксана Олійникова
Поділитися
Поділитися
Поділитися

Рекомендуємо до перегляду

Освоять 705 млн: школу і дитсадок під Києвом збудують фірми із політичним корінням
Освоять 705 млн: школу і дитсадок під Києвом збудують фірми із політичним корінням
09:00 З різницею в кілька днів Борщагівська сільрада уклала договори ціною понад 700 млн гривень на будівництво одразу двох навчальних закладів – дитсадка та…
Попри відмови та порушення: Київрада поновила договір оренди землі під ЖК “Delrey”
Попри відмови та порушення: Київрада поновила договір оренди землі під ЖК “Delrey”
09:00 Київрада на 5 років поновила договір оренди земельної ділянки площею 0,31 га у Військовому проїзді – історичному центрі столиці. Таким чином компанії, які…
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачала Миронівка
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачала Миронівка
09:00 В останній весняний місяць 2024 року бюджетні замовники Миронівки на Київщині уклали через Prozorro договорів на понад 22 млн гривень. За ці кошти…
Banner
QlU7mDx4