Столична влада запросила киян анонімно розповісти про корупцію у своїй діяльності

корупція

Департамент з питань запобігання та виявлення корупції Київської міської державної адмінстрації (КМДА) розпочав анонімне опитування для оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів міської влади Києва.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби КМДА.

Як повідомляється, робоча група з оцінювання корупційних ризиків у діяльності міської адміністрації розробила анкету для громадян та юридичних осіб, насамперед громадських організацій, які взаємодіяли, взаємодіють чи в перспективі можуть взаємодіяти з адміністрацією.

Результати тестування планують використати для подальшої мінімізації та усунення корупційних ризиків, а також врахувати під час підготовки Антикорупційної програми на 2024–2026 роки.

Форма анонімного опитування доступна за посиланням.

Опитування триватиме до 30 квітня.

Раніше пресслужба КМДА повідомляла, що начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко розпорядився створити групу для оцінювання корупційних ризиків у діяльності міської адміністрації. Також було затверджено положення про цю робочу групу та її персональний склад.

Як повідомляє Департамент з питань запобігання та виявлення корупції КМДА, під час перших засідань робоча група опрацювала та затвердила реєстр корупційних ризиків, на основі якого писатимуть Антикорупційну програму на 2024–2026 роки.

Нагадаємо, що рішення “Про утворення Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції КМДА” Київрада прийняла 13 липня 2023 року. КВ тоді писала, що  в питанні подолання корупції мешканцям столиці якогось прориву очікувати не варто. Положення про департамент не містить нічого революційного, а головне – антикорупційний департамент не буде незалежним органом. Його керівника назначає, контролює і звільняє міський голова Києва (він же – голова КМДА) Віталій Кличко. Тобто, та сама людина, яка формально і відповідає в Києві майже за всі корупційні оборудки. Відповідне рішення Київради “слуги народу” пообіцяли відправити в НАЗК для внесення в нього конструктивних змін, але це наразі, як і прогнозувала КВ, не вплинуло на загальну ситуацію.

Читайте: Імітація боротьби: у Кличка з’явиться черговий “ручний антикорупціонер”

Наразі ще невідомо в яку суму буде обходитися платникам податків утримання нового структурного підрозділу міськдержадміністрації та коли він почне працювати.

Конкурс по відбору кандидатів на посаду Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції КМДА відбувся 19 жовтня 2023 року. Його переможцем став Олег Тимошенко.

Читайте: У Києві обрали голову Департамента запобігання і протидії корупції в КМДА

Фото: glavcom.ua

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Аудитори КМДА зафіксували махінації при закупівлях “Київпастрансом” залізничного обладнання
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) перевірили закупівлю залізничного обладнання для трамвайного сполучення на загальну суму 131,4 млн гривень, які минулоріч здійснювало КП “Київпастранс”. За…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
QlU7mDx4