Суддя з Броварів відпочивав на Карибах під виглядом відрядження, за що отримав чергову підозру (фото)

Суддя з Броварів відпочивав на Карибах під виглядом відрядження, за що отримав чергову підозру (фото)

Служба безпеки України (СБУ) та Державне бюро розслідувань (ДБР) зібрали нові докази злочинної діяльності судді Броварського міськрайонного суду Київської області, який раніше отримав підозру у корупційній діяльності. Суддя причетний до шахрайства та підроблення документів, за допомогою чого влітку 2023 року незаконно виїхав за кордон під виглядом службового відрядження.

Про це КВ дізналася із повідомлення пресслужби ГУ СБ України у місті Києві та Київській області.

Ім’я суддя не вказано, але, за інформацією ЗМІ, ймовірно, йдеться про Володимира Сердинського.

Як свідчать матеріали провадження, замість службової поїздки фігурант разом зі своєю співмешканкою вирушив на круїзному лайнері на Карибські острови.

“Для цього суддя використав підроблений лист-запрошення для участі у конференції з питань допомоги переселенцям, сім’ям з дітьми та дітям-сиротам з України в ЄС. При чому насправді жодних подібних заходів у вказаній країні тоді не проводили. За матеріалами справи, отримати фіктивне запрошення фігуранту допоміг його знайомий адвокат”, – підкреслили у СБУ.

Зазначається, що на підставі отриманих доказів судді та його спільнику – адвокату ‒ повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. 

У СБУ також розповіли, що у вересні 2023 року цього ж посадовця викрили на хабарі, який він отримав за прийняття «правильного» рішення у майновому спорі. 

Читайте: Суддю Броварського міськрайонного суду викрили на хабарі у 4 тисячі доларів

Фото: СБУ 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачала Ташань
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачала Ташань
09:00 В липні поточного року село Ташань Бориспільського району Київщини провело через Prozorro договорів на 1,9 млн гривень. Замовляли паливо, безпілотники, мультимедійне обладнання для…
Під захистом: на Київщині створили нові об'єкти природно-заповідного фонду
Під захистом: на Київщині створили нові об’єкти природно-заповідного фонду
09:00 Київська обласна рада підтримала створення нових ботанічних пам’яток природи місцевого значення, – двох в ДП “Клавдіївська ЛДНС” і однієї в Дівичківській громаді. Це,…
Оточення Юрушева добивається права на висотну забудову у Солом'янському районі столиці
Оточення Юрушева добивається права на висотну забудову у Солом’янському районі столиці
09:00 ТОВ “ВКФ “Сервісшина” продовжує судові спори за право зводити висотний ЖК на вул. Мокрій, 14-А. Після того, як цій компанії вдалося “через служителів…
Banner
QlU7mDx4