Судитимуть власників концерну, що при війні забезпечував російський ВПК

Судитимуть власників концерну, що при війні забезпечував російський ВПК

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно сімох осіб – власників та топменеджменту концерну, який забезпечував продукцією російський ВПК. Їм інкриміновано створення злочинної організації та пособництво державі-агресору.

Про це КВ дізналася із повідомлення пресслужби Офісу Генерального прокурора.

“Розслідуванням встановлено, що організував злочинну схему колишній народний депутат України – член Партії Регіонів. Промислово-інноваційна група компаній його родини з 2014 року забезпечувала держпідприємства рф та рб високоефективним та енергозберігаючим обладнанням. Воно є необхідним для функціонування нафтогазовидобувних, гірничих, металургійних, хімічних, вугільних, транспортних підприємств та інших структур оборонно-промислового комплексу країни-агресора”, – розповіли в Офісі Генпрокурора.

Як зазначається, після повномасштабного вторгнення власники продовжили співпрацю з агресором. Серед учасників злочинної організації – близькі родичі екснардепа, менеджмент промислово-інноваційної групи компаній та громадяни рф.

Прокурори наголошують, що згадані люди налагодили постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки. 

“Саме ці компанії відправляли «замовлення» українському виробнику нібито для потреб закордонної сторони. З 24 лютого 2022 року за цією схемою поставлено комплектуючих щонайменше на 190 млн грн. Після одержання стратегічної продукції «посередники» переправляли її в рф. Концерн займав друге місце у постачанні товарів для російських компаній, експортуючи 95% виробленої в Україні продукції”, – підкреслили у пресслужбі.

Також додали, що в окреме провадження виділено матеріали досудового розслідування стосовно чотирьох учасників злочинної організації у зв’язку із їх розшуком.

У червні 2023 року КВ повідомила, що Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало власників та топменеджмент українського концерну, який продовжував забезпечувати російський військово-промисловий комплекс (ВПК) з 2014 року й навіть після повномасштабного вторгнення росії в Україну у 2022 році. Судячи з відкритих джерел та фотоматеріалів, оприлюднених Держбюро, йдеться про екснардепа Григорія Дашутіна (на фото), власника концерну “Укрросметал”, який окрім іншого мав бізнес-інтереси у столиці.

Читайте: ДБР затримало екснардепа-регіонала – власника концерну, який забезпечував російський ВПК

Фото: Офіс Генерального прокурора

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4