“Свободі” вдалося захистити державну мову, – свободівець Вячеслав Хмельницький

“Свободі” вдалося захистити державну мову, - свободівець Вячеслав Хмельницький

ВО “Свобода” висловила невдоволення щодо внесення змін до закону про державну мову протестами під стінами Верховної Ради. Політична сила виступала проти змін в частині скасування навчання українською мовою у закладах освіти.


Про це KV розповів в інтерв’ю депутат обласної ради від ВО “Свобода” Вячеслав Хмельницький. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 


“Наша політична сила висловила свій протест щодо перегляду закону про державну мову. Упродовж двох днів ми були під стінами ВРУ з іншими політсилами та організаціями. І нам вдалося досягти результату – зміни до закону на пленарному засіданні не розглядали. Тут варто згадати слова Ліни Костенко, що нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирає мову”, – розповів Вячеслав Хмельницький. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм


На його думку, до спекуляцій навколо мовного питання призвело знову лиш те, що країна перебуває в передвиборчому процесі.


“Відбувається маніпуляція із заграванням до своїх виборців кандидата на посаду голови міста Дніпро Максима Бужанського. У Дніпрі переважно спілкуються російською. І він вважає це гарним аргументом, аби вибори для нього стали переможними. Відміна навчання в російських школах учнів 5–11 класів українській – спекуляція. У Конституції України чітко визначено ст.10 розвиток державної мови, а мова національних меншин не принижується, а навпаки, підтримується державою”, – додав він.


Читайте: Вячеслав Хмельницький: “Свобода” ніколи не зраджувала своєму виборцю


Нагадаємо, ВО “Свобода” проти перегляду закону про державну мову. Фракція Київщини впевнена – в Україні має бути одна державна мова. І це – українська. А запропоновані зміни лише посилять русифікацію українського населення.


Читайте: Державна мова в Україні має бути одна – українська, – голова фракції ВО “Свобода” Олександр Однороманенко


Фото: із особистого архіву Вячеслава Хмельницького

КиевVласть

Автор:
Інна Міхно
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4