Святошинський район Києва – лідер по демонтажу МАФів цієї весни

Святошинський район Києва - лідер по демонтажу МАФів цієї весни

За три місяця весни 2024 року демонтажні бригади КП «Київблагоустрій» прибрали з вулиць столиці близько 800 незаконно встановлених елементів благоустрою, що розміщувалися без дозвільних документів. Найбільше таких споруд демонтували у Святошинському районі столиці.

Про це КВ дізналася з повідомлення на Офіційному порталі Києва.

За інформацією КМДА, в цей період найбільше демонтували сезонні тимчасові споруди – понад 400, а також близько 265 тимчасових споруд і МАФів та 119 інших незаконно розміщених елементів благоустрою.

“Зокрема, біля станції метро «Академмістечко» прибрали близько 150 МАФів, що загромаджували простір. На їхню велику кількість постійно скаржилися місцеві жителі. Тож після закінчення терміну чинних договорів на відповідні земельні ділянки Департамент надав доручення на демонтаж на цій локації. Масштабні демонтажі відбулися й на вулицях Володимира Івасюка та Петра Григоренка, поблизу станції метро «Позняки»”, – розповів директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов.

Він зазначив, що всі демонтажі провели фахівці комунального підприємства та власники, які самостійно прибрали елементи благоустрою на вимогу приписів інспекторів.

Статистика така:

  • у Святошинському районі демонтували 174 елементи благоустрою, 
  • в Оболонському – 125, 
  • Шевченківському – 97, 
  • Подільському – 97, 
  • Деснянському – 87, 
  • Солом’янському – 82, 
  • Печерському – 51, 
  • Голосіївському – 31, 
  • Дніпровському – 25, 
  • Дарницькому – 24.

Як інформувала КВ, у квітні 2023 року Київрада не погодила продовження строку дії основних дозвільних документів у сфері розміщення тимчасових споруд (ТС, кіоски, МАФи) – паспортів прив’язки ТС, та заборону на розірвання односторонньому порядку договорів на сплату власниками таких ТС пайової участі. 

Читайте: Біля метро “Житомирська” масово зносять МАФи

Нагадаємо, у травні 2022 року в столиці почалася історія з масовим “переселенням ТС” – саме тоді Рада оборони Києва вперше доручила міській владі перевірити та в разі необхідності демонтувати тимчасові об’єкти торгівлі, які встановлені біля станцій метрополітену. 

Наприкінці березня 2023 року все та ж Рада оборони розширила перелік локацій, звідки треба прибрати ці споруди – до них додалися ТС, що розміщені на зупинках громадського транспорту, біля захисних споруд,в охоронних зонах інженерних мереж та межах “червоних ліній”. Такі рішення пояснювались, зокрема, тим, що кіоски можуть перешкоджати містянам швидко потрапити у захисні споруди у разі загрози ракетних обстрілів.

Читайте: “Нас провокують до мітингів”: столичні підприємці звинуватили Раду оборони Києва у прийнятті “небезпечних рішень”

Ось вже майже рік власники ТС спільно з громадськими активістами борються за те, щоб такі ініціативи були відмінені, або хоча б конкретизовані. Зокрема, мова йде про те, що в рішеннях Ради оборони не було чітко прописано, які саме споруди заважають доступу до укриттів і якими мають бути підстави для демонтажу. 

Серед іншого, підприємці спільно з активістами стверджують, що такі дії міської влади направлені на монополізацію цього ринку, адже наразі вже є прецеденти, коли замість демонтованих ТС з’являються нові, на які “ніхто не звертає уваги”.

Читайте: Геннадій Кривошея: “Демонтувати такі кіоски під час війни – це гріх”

Фото: ілюстративне, “Київблагоустрій”

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4