Сили оборони знищили 50 “шахедів”та ракету, на Київщині уламками пошкоджено будинок і лінії електромережі

Сили оборони знищили 50 “шахедів”та ракету, на Київщині уламками пошкоджено будинок і лінії електромережі

У ніч на 21 серпня 2024 року ворог атакував двома балістичними та авіаційною ракетами, а також 69-ма ударними БпЛА типу “Shahed”.  В результаті протиповітряного бою у межах Київської та ще 13 областей знищено 51 ціль, а саме авіаційну ракету і 50 “шахедів”.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні командування Повітряних Сил ЗСУ та інформації КОВА.

“У ніч на 21 серпня 2024 року російські окупанти завдали удару по Україні двома балістичними ракетами “Іскандер-М”/KN-23 із Воронезької області, керованою авіаційною ракетою Х-59/Х-69 із повітряного простору Курської обл., та 69-ма ударними БпЛА типу “Shahed” (райони пусків – Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ – рф)”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що радіотехнічними військами Повітряних Сил було виявлено та здійснено супровід 72 повітряних цілей.

В результаті протиповітряного бою збито 51 повітряну ціль: одну керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 та 50 ударних БпЛА “Shahed-131/136”. 

Знищення цілей відбулося  межах Хмельницької, Полтавської, Черкаської, Київської, Вінницької, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Донецької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей.

“Ще 16 ворожих БпЛА локаційно втрачено – імовірно упали під впливом радіоелектронних засобів протидії. Інформація уточнюється”, – повідомили в командуванні.

Крім того, зауважили військові, зафіксовано перетин ворожим ударним дроном державного кордону з Республікою Білорусь у Чернігівській обл., ще один російський БпЛА повернувся «на родіну» – у Бєлгороську область.

“Станом на 11.15 один ворожий безпілотник знаходиться в повітряному просторі на Черкащині. Бойова робота триває”, – йдеться в дописі.

У Київській ОВА інформували, що повітряна тривога в області тривала всю ніч та ранок протягом більше 9 годин.

“ Влучань  в об’єкти критичної та житлової  інфраструктури немає. Постраждалі відсутні”, – повідомив начальник КОВА Руслан Кравченко.

Внаслідок падіння уламків збитих цілей зафіксовано пошкодження одного приватного будинку, обриви ліній електромереж. Також в одному з районів виникла пожежа трав’яного настилу. Загорання ліквідовано.

Як інформувала КВ, вночі та зранку 20 серпня ворог намагався атакувати Київщину за допомогою ударних дронів та ракет. Цілі були збиті силами ППО. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не допущено. Постраждалих немає.

Читайте: Вночі ЗСУ вдарили по російському ЗРК С-300 в Ростовській області

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. 

Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES

Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. Слава Героям!

Фото: Повітряні Сили

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4