Три бізнеси з Київщини одержали по 12 тис. євро на розвиток соціальних стартапів

Три бізнеси з Київщини одержали по 12 тис. євро на розвиток соціальних стартапів

У Києві відбувся фінальний етап інкубаційної програми StartUp4Good — Demo Day, який об’єднав 24 команди соціальних підприємців, менторів, інвесторів та всіх, хто цікавиться розвитком соціальних інновацій в Україні.  На фінальному демодні п’ять команд соціальних підприємців здобули гранти до 12 тис. євро. З-поміж переможців є і учасники з Київщини. 

Про це КВ дізналася із пресрелізу Українського соціального венчурного фонду.

“Протягом програми учасники активно навчалися, валідували свої бізнес-ідеї та розробляли стратегії розвитку під керівництвом досвідчених менторів/ок. Результатом стали бізнес-плани, що пропонують інноваційні рішення для покращення життя громад, вирішення соціальних викликів та збереження довкілля”, – йдеться у релізі.

Мета програми StartUp4Good – підтримати нові мікро та малі бізнеси, зокрема ті, що створюють робочі місця або надають послуги для ветеранів, внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих груп населення. З понад 238 заявників до участі в програмі було обрано 23 найбільш мотивовані компанії згідно з наступними критеріями: чітка ідея або план створення соціального підприємства, вагомість соціального впливу та реалістичність бізнес-задуму.

Зауважено, що журі відбирали переможців на основі кількох ключових критеріїв. Перш за все – зрозумілість бізнес-моделі та соціального впливу. Також релевантність капіталовкладень, тобто наскільки чітко визначені інвестиції відповідають цілям розвитку соціального підприємства. Крім цього, наявність команди, яка має потенціал для ефективного масштабування та зростання соціального впливу.

До того ж, члени журі розглянули фінансові моделі та імпакт стратегії команд, що допомогло забезпечити всебічну оцінку їхнього потенціалу та відповідність місії програми підтримки.

За результатами оцінювання журі, переможцями програми StartUp4Good, стали п’ять, які отримали до 12 тис. євро на реалізацію своїх проєктів. Серед переможців і учасники з Київської області  – “Зерна Добра”, “Спогади України” та “Ідилія”.

Зерна Добра розташовані в Обухівському районі і спеціалізуються на створенні засобів для інклюзивного середовища, забезпечуючи рівні можливості для людей з різними потребами. Продукція включає комплексні рішення для бізнесу та  виготовлення спеціалізованого обладнання, що допомагають створювати доступні простори для ветеранів та людей з інвалідністю. 

Спогади України – це команда з Обухова, яка у співпраці з рідними, побратимами, представниками ОТГ створює цифрові меморіали та дошки пошани у вигляді міні-фільмів про життя Героїв, які можна переглянути через смартфон або онлайн, таким чином формуючи культуру вшанування пам’яті загиблих Героїв. 

Сімейне кінне ранчо Ідилія розташоване біля Києва у Вишгородському районі. Ранчо пропонує кінні прогулянки, уроки верхової їзди та анімалотерапію. Ранчо спеціалізується на фізичній та ментальній реабілітації ветеранів через іпотерапію. 

Програма підтримки соціальних бізнесів імплементується Ukrainian Social Venture Fund за фінансової підтримки Ukraine-Moldova American Enterprise Fund у співпраці з SILab Ukraine, Міністерством закордонних справ Латвії та платформою соціальних інновацій NewDoor. Кошти для підтримки 5 компаніям-переможцям буде надано в рамках проєкту #Collaborate4Impact, що фінансується ЄС і реалізується Impact Europe.

Нагадаємо, як раніше повідомляла КВ, у Києві демонтували літню терасу перед рестораном сучасної київської кухні “Глек”, що знаходиться на вул. Велика Житомирська, 6. Власники ресторану декілька разів намагалися поновити дозволи на розміщення літньої тераси, але кожного разу їм відмовляли без зазначення причин. А декілька днів тому комунальники розібрали й вивезли споруду.

Читайте: Для України затвердили транш в 4,2 млрд євро у рамках Ukraine Facility

Фото: Illia Chervonyashiy

КиївВлада

Інна Міхно

 

Рекомендуємо до перегляду
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Banner
QlU7mDx4