У Баришівці за 72 млн гривень стартує капремонт пошкодженого росіянами ліцею

У Баришівці за 72 млн гривень стартує капремонт пошкодженого росіянами ліцею

У селищі Баришівка Київської області замовили капітальний ремонт ліцею імені Миколи Зерова по вул. Центральна, 33, що постраждав внаслідок російської військової агресії навесні 2022 року. Відновлення закладу оцінили у 72,3 млн гривень, а завершити його планують вже до кінця поточного року. Підрядником без конкурсу обрали столичне ТОВ “БК Київ-М-Буд”, яке “засвітилося” в кримінальному розслідуванні за підозрою в розтраті бюджетних коштів при виконання робіт в Печерському районі столиці.

Як КВ стало відомо з оголошення електронної системи ProZorro, 10 травня 2024 року Департамент регіонального розвитку (ДРР) Київщини уклав з ТОВ “БК Київ-М-Буд” (*) договір на проведення капремонту будівлі Баришівського ліцею імені Миколи Зерова по вулиці Центральній, 33 у Баришівці Броварського району Київщини. Ціна договору склала 72,3 млн гривень.

За умовами договору, до кінця поточного року підрядник повинен виконати в будівлі ліцею загальнобудівельні роботи, облаштувати системи водопостачання, каналізації, вентиляції, електропостачання, пожежної сигналізації, змонтувати устаткування для харчоблоків, поставити спортивний інвентар, а також виконати роботи з благоустрою.

Конкурентів в тендері ТОВ “БК Київ-М-Буд” не було, адже пропозиції для участі в ньому більше ніхто не подавав.

Згідно інформації порталу “DREAM”, Баришівський ліцей було пошкоджено та частково зруйновано внаслідок ракетних обстрілів військами рф у березні 2022 року. Зазначається, що відновлення цього закладу освіти дасть можливість навчатись 845 дітям Баришівської громади.

Проєкт капітального ремонту ДРР Київщини замовляло ще 7 лютого 2023 року. Підрядником обрали ПП “Інжигруп”, а ціна відповідного договору склала 1,4 тис. гривень.

Через рік – 8 лютого 2024 року – департамент уклав з цим же підрядником договір (ціна – 175 тис. гривень) на коригування проєктної документації капремонту Баришівського ліцею.

Станом на 23 травня 2024 року ні самі договори на розробку проєктно-кошторисної документації капремонту, ні звіти про їх виконання в системі ProZorro не опублікували.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “БК Київ-М-Буд” зареєстровано в 2016 році у Києві. Статутний капітал – 200 тис. гривень. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Засновники – Геннадій Бузаєв, Віталій Москович (директор) та Сергій Дашкевич.

До 2019 року Геннадій Бузаєв був зареєстрований як ФОП з основним видом діяльності “таксі”.

ТОВ “БК Київ-М-Буд”, згідно з даними Clarity Project, за результатами участі в публічних закупівлях підписало 300 договорів на суму 288,3 млн гривень. Найбільший замовник фірми – ДРР Київщини, з яким підписано договорів майже на 200 млн гривень. Договір на капремонт Баришівського ліцею є найдорожчою угодою між вказаним департаментом та ТОВ “БК Київ-М-Буд”. Також серед значних замовлень від ДРР – капремонт житлового будинку № 42 по вул. Давидчука у Ірпені, що був пошкоджений в ході бойових дій (ціна договору – 62,9 млн гривень).

Раніше КВ повідомляла, що ТОВ “БК Київ-М-Буд фігурувала у кримінальному провадженні про ймовірну розтрату бюджетних коштів чиновниками Печерської РДА столиці. В ході досудового розслідування, правоохоронці виявили, що група компаній, до якої входить ТОВ “БК Київ-М-Буд”, отримує 90% підрядів Печерської РДА. За версією слідчих, ці фірми могли виводити бюджетні кошти у тіньовий сектор економіки. Окрім того, аудитори столичної адміністрації встановили факти завищення вартості робіт, а також з’ясували, що управління ЖКГ та будівництва Печерської РДА вказувало у тендерних умовах дискримінаційні вимоги, порушувало терміни оприлюднення договорів в електронній системі Prozorro тощо.

Читайте: Чиновников Печерской РГА заподозрили в воровстве на закупках

Як повідомляла КВ, деякі ремонтні роботи в Баришівському ліцеї проводилися ще в 2022 році, однак через ProZorro відповідні угоди не проводили. Так, за даними Єдиного вебпорталу використання публічних коштів, у червні 2022 року ДРР Київщини сплатило 470 тис. гривень авансу за ремонт в цьому навчальному закладі ТОВ “Ласт Буд Кепітал”.

Читайте: Поранена Київщина: хто, як і за скільки відновлює житло у Баришівці

Департамент регіонального розвитку Київщини очолює Сергій Марищен.

* ТОВ “БК Київ-М-Буд” (код ЄДРПОУ: 40313047)

Фото: соцмережі

КиївВлада

Анастасія Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
“Ручний” розподіл коштів та “фатальний” дефіцит: Київрада вчергове внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
“Ручний” розподіл коштів та “фатальний” дефіцит: Київрада вчергове внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
09:00 Столична міськрада 14 червня внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Серед…
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом травня 2024 року столичні розпорядники бюджетних коштів зробили замовлень на 2,71 млрд гривень. Серед іншого, гроші спрямовували на ремонти, асфальт та бруківку,…
Недосяжна “Зірочка”: терміни завершення реконструкції броварського дитсадка відклали ще на рік
Недосяжна “Зірочка”: терміни завершення реконструкції броварського дитсадка відклали ще на рік
09:00 Після чергового коригування проєкту Броварська міськрада замовила продовження реконструкції місцевого дитсадка “Зірочка”, який через просідання балки закрили ще вісім років тому. Завершення робіт…
Banner
QlU7mDx4