У Білій Церкві перерахували безбар’єрні заклади та установи

У Білій Церкві перерахували безбар’єрні заклади та установи

У Білій Церкві перерахували заклади та установи, що потребують покращення доступу для людей з інвалідністю. За результатами моніторингу, 71 комунальний заклад з 260 у місті не відповідає вимогам бербар’єрності. Натомість, 45 закладів соцсфери є адаптованими до потреб людей з обмеженими можливостями. Ще 144 об’єкти соціальних закладів та установ є частково безбр’єрними.  Дані були оприлюднені 19 серпня, в рамках засідання комітету з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору міста.

Про це КВ стало відомо за результатами засідання комітету. 

“Бурхливе обговорення викликало питання невідповідності приміщень установ та закладів до вимог ДБН В.2.2-40:2018. Після того, як в дію вступили ці норми, всі проєкти нового будівництва, реконструкції та капітальних ремонтів виконуються з урахуванням вимог безбар’єрності та інклюзивності. Проте будівлі, які були побудовані раніше і не переобладнувалися, лишаються недоступними для людей з інвалідністю”, – йдеться у повідомленні. 

У результатах моніторингу зазначається, що 144 об’єкти соціальних закладів та установ міста є частково безбр’єрними. Зокрема 37 закладів освіти, 7 фінансових установ банків, 18 відділень ТОВ “Нова Пошта”, 2 споруди цивільного захисту, 3 заклади охорони здоров’я та 60 пішохідних шляхів руху.

Під час засідання голова комітету проінформував, що на сесії міської ради було виділено 2 млн гривень на встановлення ліфта та 200 тис. гривень на розроблення ПКД для будівництва санітарно-гігієнічних кімнат у приміщенні жіночої консультації.

Також було проведене опитування серед жителів міста щодо того, які об’єкти потребують ремонтів згідно з урахуванням вимог безбар’єрності та інклюзивності. До комітету надійшли наступні пропозиції: облаштувати безбар’єрні пішохідні переходи та тротуари, забезпечити доступність пішохідного мосту через колії на залізничному вокзалі для маломобільних груп населення, встановити звуковий супровід сигналів пішохідних світлофорів, обладнати підйомниками, ліфтами та пандусами установи та заклади соціальної інфраструктури, облаштувати мобільні рампи та місця для інвалідів у громадському транспорті.

Нагадаємо, цього року на Солом’янці встановили безбар’єрний пішохідний перехід на перетині просп. Валерія Лобановського та вул. Володимира Брожка. 

Читайте: Цього року у столиці ввели в експлуатацію п’ять безбар’єрних світлофорів, – КМДА

Фото: відкриті джерела (Pexels)

КиївВлада

Марія Букрєєва

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
09:00 Столична міськрада затвердила цільову програму “Охорона та збереження культурної спадщини”, яка розрахована на період 2025–2027 років. На її реалізацію планується витратити 1,17 млрд…
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
15:00 Київрада вчергове внесла зміни до бюджету міста-2024, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР) у розрізі видатків на 2024 рік. Таким…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
09:00 В серпні поточного року Коцюбинське назамовляло товарів, послуг та робіт сумарно на 3,87 млн гривень. Більше 60% цих коштів “розійшлося” на підготовку до…
Banner
QlU7mDx4