У Бородянці відновили дитячий садочок, зруйнований російськими окупантами, – Руслан Кравченко

У Бородянці відновили дитячий садочок, зруйнований російськими окупантами, - Руслан Кравченко

У Бородянці на Київщині відновили дитячий садочок, зруйнований російськими окупантами. Для цього об’єдналися різні країни та організації. Тепер “Піноккіо” відкрив двері для 80 вихованців. 

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні начальника Київської ОВА (ОДА) Руслана Кравченка.

“У квітні 2022 року тут збирали вцілілі речі. І думали, що вже ніколи не повернуться у зруйнований окупантами садочок. Про це мені розповіли працівники дитячого садочка “Піноккіо” у Бородянці. Їх песимізм не виправдався. Садочок відбудували. І він вже прийняв своїх маленьких вихованців”, – зазначив Руслан Кравченко.

До війни “Піноккіо” відвідували 132 дитини. Під час російських атак в підвалі закладу переховувалися місцеві мешканці.

“Але окупанти знищили садок майже вщент. 1 березня  2022 року уламками авіабомби пошкоджено фасад будівлі, вибуховою хвилею вибито вікна, двері, зруйновано міжкімнатні перегородки, знищено майно, меблі садочка, дитячі іграшки”, – розповів начальник КОВА.

Тимчасово дітей та вихователів з “Піноккіо” прихистили у сусідньому садочку “Казка” в Бородянці.

Відновлювати садочок почали у травні 2023 року. Для цього об’єдналися різні країни та організації. Садочок вже очікує на 80 малюків. 

Капітальний ремонт здійснив PROJECT HOPE, укриття облаштували Global Emergency Relief, Recovery & Reconstruction (GER 3), меблі та благоустрій забезпечила Литовська Республіка. Водопостачання та каналізацію відновили силами корпорації “NEFCO”, а Швейцарська гуманітарна організація “Klotenhelpsukraine” спільно з жителями швейцарського міста Клотен зібрали 1 млн грн на дообладнання укриття”, – повідомив Руслан Кравченко.

Подбали і про енергонезалежність. Благодійна  організація “Відважні” та Всесвітня вітроенергетична асоціаціація (WWEA) на даху “Піноккіо” встановили сонячну електростанцію потужністю 12 кВт.

“Це приклад, як спільними зусиллями всього світу ми можемо швидко та якісно відбудувати зруйноване окупантами та повертати людей до життя. Я вдячний нашим міжнародним партнерам та благодійникам, які зробили все, щоб тут знову лунав дитячий сміх”, – додав начальник КОВА.

Читайте: Руслан Кравченко у Василькові проінспектував будівництво 3-х укриттів у навчальних закладах

Фото: скриншот відео

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2023 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2023 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4