У Бородянці “зникли” 20 млн гривень на відновлення – Держаудитслужба

Бородянка постраждала внаслідок агресії рф

На Київщині фахівці Державної аудиторської служби під час ревізії Бородянської селищної ради виявили порушення на 19,8 млн гривень. Встановлено завдання збитків під час використання коштів, виділених на відновлення селища, яке постраждало внаслідок російської окупації.

Про це, як передає КВ йдеться в повідомленні пресслужби Державної аудиторської служби (Держаудитслужби).

Зазначається, що основна частина порушень на суму 14 млн гривень – відсутність металопластикових вікон, які повинна була встановити селищна рада в рамках відбудови регіону.

“До того ж роботи з відновлення вікон і дверей проводилися за цінами, що перевищували ринкові. Такі порушення призвели до неефективного використання бюджетних коштів на суму 5,2 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, згідно чек-листів за програмою «єВідновлення», на ремонт пошкоджених будинків було надано грошову допомогу на суму 2,6 млн грн. Проте аудитори з’ясували, що таку ж суму, за рахунками, було витрачено на ті ж роботи, що призвело до їх фактичного подвоєння. 

У Держаудитслужбі зауважили, що подібний підхід неефективного використання державних коштів стає причиною того, що окремі особи отримують подвійне фінансування за рахунок інших платників податків. 

“Тому при визначенні потреби у відновленні та плануванні такої діяльності органам місцевого самоврядування, на думку фахівців Держаудитслужби, варто забезпечувати ретельніший контроль за раніше здійсненими (чи погодженими) виплатами, що відбуваються за програмою «єВідновлення»”, – зазначено у висновку.

Інформацію про виявлені порушення передано в Офіс Генерального прокурора для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Читайте: На Київщині вже відновили майже 17,5 тисячі об’єктів, зруйнованих внаслідок агресії рф

Фото: ВВС

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4