У Чехії внаслідок залізничної катастрофи загинули дві українки, – МЗС

У Чехії внаслідок залізничної катастрофи загинули дві українки, - МЗС

У Чехії пізно ввечері 5 червня внаслідок лобового зіткнення пасажирського і вантажного потягів поблизу міста Пардубіце загинули дві громадянки України. 

Про це, як передає КВ, йдеться повідомленні агентства “Інтерфакс-Україна”.

Як повідомляє агенція з посиланням на коментар консульської представниці Вікторії Ші, пізно ввечері 5 червня поблизу чеського міста Пардубиці сталася масштабна аварія поїздів. 

Пасажирський поїзд Прага-Кошице чеської компанії RegioJet зіткнувся з вантажним потягом. До його складу входять причіпні вагони до українського міста Чоп, розташовані всередині поїзда.

“На місці аварії було оперативно створено координаційний штаб, до якого ввійшли правоохоронні органи та служби порятунку. Станом на 4 годину ночі рятувальну операцію було завершено. За попередньою інформацією, загинули чотири людини. Серед них дві громадянки України, громадянство інших загиблих уточнюється”, – зазначили у повідомленні.

Ще 34 особи дістали незначних поранень і отримали медичну допомогу на місці. Частину доправлено до медичних закладів міста Пардубиці та Градец-Кралове.

Згідно з повідомленням “Укрзалізниці”, затримався RegioJet Прага — Перемишль, з якого більшість пасажирів пересаджуються на поїзди до України. 

“Наразі у поїздах, які затримуються через аварію в Чехії, прямують 138 пасажирів до Перемишля та 104 пасажир до Чопа. Поїзд до Перемишля вже вирушив із Пардубіце. Він прямуватиме із затримкою до 10 годин”, – йдеться в допися. 

Читайте: Перший рейс здійснив поїзд Прага — Чоп

Фото: Jiri Sejkora/via REUTERSУ залізничній аварії в Чехії

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4