У центрі Броварів правопорушник при затриманні підірвав гранату та поранив себе і поліцейського

На місце події невідкладно прибули медики та правоохоронці

У центрі Броварів вчора ввечері, 11 травня, пролунав вибух. Як з’ясувалося, правоохоронці отримали виклик щодо хуліганських дій чоловіка на бульварі Незалежності. При затриманні правопорушник підірвав гранату, вибухом було поранено поліцейського та підривника. 

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні голови Броварської міської ради Ігоря Сапожко та інформації ГУ Нацполіції у Київській області.

Як повідомив Ігор Сапожко, вибух пролунав на бульварі Незалежності, в районі магазину «Червоний маркет» близько 20.40, 11 травня. На місце одразу прибули медики та правоохоронці.

На місце невідкладно прибули медики та правоохоронці
На місце події невідкладно прибули медики та правоохоронці

У поліції інформували, що ввечері 11 травня у відділі реагування патрульної поліції Броварського районного управління поліції отримали виклик щодо хуліганських дій невідомої особи.

“Коли вони прибули за вказаною адресою, чоловік кинувся втікати, поліцейський почав його переслідувати, тоді зловмисник кинув гранату у бік правоохоронця. Внаслідок вибуху поранення отримав поліцейський та сам правопорушник”, – йдеться в повідомленні.

Згодом у поліції додали, що 37-річний правоохоронець отримав поранення ніг та лівої руки. Загрози його життю і здоровʼю немає. Поранення отримав і сам 37-річний правопорушник, а саме травму лівої ноги та обох рук.

Крім того відомо, що правопорушник вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини та зберігання наркотичних засобів та на момент вчинення злочину перебував в розшуку.

Потерпілим надається уся необхідна медична допомога. 

Слідчі вже повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочинів передбачених ч. 1 ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. 

За вчинений замах на життя поліцейського передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічного позбавлення волі.

Читайте: На Київщині судитимуть злочинців, які пограбували будинок та кинули гранату в поліцейського напередодні Нового року

Фото: ГУ Нацполіції в Києві, Facebook Ігоря Сапожко

КиївВлада

Олександр Попов

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4