У десяти громадах Київщини вже доступна послуга соціального таксі

У десяти громадах Київщини вже доступна послуга соціального таксі

Послуга «соціальне таксі» працює у десяти громадах Київщини та охоплює 381 людину. Сервіс дозволяє безкоштовно дістатися до соціальних, адміністративних, медичних установ та інших об’єктів. Ініціатива спрямована на підтримку маломобільних груп населення. 

Про це КВ дізналася із повідомлення пресслужби Київської обласної військової адміністрації (КОВА).

“Ініціатива спрямована на підтримку людей, які мають порушення опорно-рухового апарату, а також маломобільних груп населення, включаючи літніх людей і осіб, які не можуть пересуватися самостійно. Крім того, «соціальне таксі» доступне для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення зору, інтелектуальні та психічні розлади”, – розповіли у КОВА.

Повідомляється, що за допомогою «соціального таксі» можна дістатися до органів соціального захисту населення, центру надання адміністративних послуг, органів виконавчої влади, банківських та медичних установ, центрів правової допомоги тощо.

“Фінансування відбувається за рахунок місцевого бюджету та за допомогою донорських коштів. Наразі послуга надається у десяти громадах Київщини: Білоцерківська, Тетіївська, Фурсівська, Студениківська, Баришівська, Славутицька, Васильківська, Фастівська, Бориспільська, Ірпінська. Послугою охоплено 381 особу”, – йдеться у повідомленні пресслужби.

Крім того, планується впровадження «соціального таксі» ще в 12 громадах: Переяславській, Березанській, Броварській, Калинівській, Білогородській, Бучанській, Макарівській, Іванківській, Петрівській, Кагарлицькій, Миронівській та Боярській.

У серпні КВ повідомила, що, за словами мера Бучі Анатолія Федорука, у Бучанській громаді з вересня запустять соціальне таксі для маломобільних груп населення завдяки співпраці міськради з програмою ULEAD з Європою, яка подарувала три мікроавтобуси.

Читайте: У Бучанській громаді з вересня працюватиме соціальне таксі

Фото: КОВА 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
09:00 Головне управління Нацполіції Києва розслідує факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при проведенні капітальних ремонтів мереж вуличного освітлення на 13 вулицях в…
Banner
QlU7mDx4