У фруктовому саду Київського зоопарку папуги Ара обживають новий “таунхаус” (фото)

У фруктовому саду Київського зоопарку папуги Ара обживають новий "таунхаус" (фото)

У Київському зоопарку в фруктовому саду обладнали природний “таунхаус” для родин папуг Ара.  Двох екзотичних птахів передали волонтери, після реабілітації пернаті відновлюються в умовах, наближених природних. 

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київського зоопарку (Київзоо). 

Як зазначили у Київзоо, два чергових авіарії, збудовані фахівцями зоопарку власноруч, створюють комфортні умови для врятованих папуг. 

“Цього разу нову оселю отримали екзотичні папуги – Ара зеленокрилий та патріотичний Ара синьо-жовтий. Цих птахів під час війни нам передали волонтери”, – йдеться в повідомленні

Ветеринари та зоологи провели лікування та реабілітацію, а наразі триває наступний відновлювальний етап – соціалізація. 

Для пернатих створені особливі умови, наближені до природних: два авіарія по 30 кв.м., висотою майже 5 метрів, встелені просіяним пісочком. Тут є: навісики від негоди, в’язанки прутиків для тренування дзьобів, різноманітні годівнички та напувалки, гілки дерев та присади. 

Для розваг та дозвілля в нових оселях встановлено інтерактивні гойдалки, фонтанчики, пісочниці, гравійні насипи та дерев’яні іграшки.

“Знайти «таунхаус» папуг Ара можна у фруктовому саду Київзоо. Приходьте побачити”, – додали у Київзоо.

Вхід у Київський зоопарк – до 17:00, перебування на території – до 18:30. Час роботи квиткових кас: пн – з 12:00 до 17:00, вт–нд – з 10:00 до 17:00.

Нагадаємо, у червні в зоопарку нову домівку отримали два фазани, два китайських і два королівських папуги. Врятованим волонтерами птахам обладнали авіарій з годівничками та напувалками, гойдалками, фонтанчиками і прутиками для тренування дзьобиків. Побачити строкату групу можна у фруктовому саду зоопарку.

Читайте: У Київському зоопарку малеча родини зубрів бавиться у “дорослому” вольєрі (фото)

Фото: Київський зоопарк

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4