У Києві директор страхової компанії допомагав ворогу готувати обстріли київських ТЕЦ

У Києві директор страхової компанії допомагав ворогу готувати обстріли київських ТЕЦ

Служба безпеки України затримала агента рф, який “готував” обстріл київських ТЕЦ під час опалювального сезону. Директора департаменту однієї зі столичних страхових компаній завербувало гру рф після початку повномасштабного вторгнення. Страховик, використовуючи роботу, добував для ворога дані про наслідки “прильотів” та ступінь захищеності об’єктів критичної інфраструктурі столиці.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки України (СБУ).


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


Згідно з повідомленням, зрадником виявився директор департаменту однієї зі столичних страхових компаній, якого російська воєнна розвідка дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення країни-агресора.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Прикриваючись веденням страхового бізнесу, посадовець ініціював особисті зустрічі з керівниками київських енергогенеруючих підприємств, мовляв ініціюючи укладення договорів страхування”, – зазначили у спецслужбі.

Надалі зрадник використовував цю “тему” як привід, щоб дізнатися від співрозмовників максимум інформації про факти та наслідки російських “прильотів” по українських об’єктах критичної інфраструктури.

Перш за все він цікавився відомостями про масштаби пошкоджень і актуальний технічний стан атакованих агресором електростанцій у Києві.

А отримані розвіддані зрадник передавав через месенджер своєму московському “куратору” – кадровому співробітнику російського гру. Ця інформація була потрібна ворогу для достовірності і оперативності оцінки ударів по енергопідприємствах столиці на період опалювального сезону.


Під час затримання продажного “страховика” за місцем його проживання в Київський області  було виявлено мобільний телефон, який він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.


Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.


Нагадаємо, у Київській області СБУ затримала російського агента, який за гроші передавав інформацію про військові об’єкти та критичну інфраструктуру Києва. Зловмисника затримали “на гарячому” в момент відеозйомки бази ЗСУ. 


Читайте: У столиці затримали російського агента, який під виглядом студента розвідував оборону області


Фото: СБУ

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4