У Києві почали роботи по збереженню графіті Бенксі на Майдані Незалежності

У Києві почали роботи по збереженню графіті Бенксі на Майдані Незалежності

У столиці мурал Бенксі “Діти на “гойдалках”, що знаходиться на перехресті вулиці Хрещатик і алеї Героїв Небесної Сотні, готують до консервації задля збереження роботи. Фахівці вже відпрацювали тестові ділянки, щоб розпочати роботу безпосередньо з арт-обʼєктом.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що комунальний заклад “Центр консервації предметів археології”  вже розпочав роботу з консервації муралу “Діти на “гойдалках”, нанесеного на бетонних блоках.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За словами заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимира Прокопіва, у міста не було жодного сумніву, що цей мурал всесвітньо відомого арт-художника в Києві потрібно зберегти для майбутніх поколінь.

“Центр звернувся до архітектурно-реставраційної майстерні з пропозицією провести на безоплатній основі науково-технологічні дослідження з метою консервації витвору сучасного стріт-арт мистецтва. Фахівці погодились і вже проводять відповідні роботи для якісного збереження муралу. Роботи Бенксі мають культурне та історичне значення для країни як пам’ятка того, що світло обов’язково перемагає темряву. Тому ми маємо його зберегти”, – зазначив Прокопів.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року в Україні побував британський художник Бенксі, відомий майстер стріт-арту. Він створив у Києві і Київській області сім авторських муралів, два з яких – безпосередньо у столиці.

Читайте: Британський стріт-арт художник Бенксі створив в Києві та Київській області декілька графіті

Як інформувала KВ, в Ірпені будинок, де всесвітньо відомий англійський художник Бенксі залишив своє графіті, повністю зносять. Через серйозні пошкодження він не підлягає відновленню.  Тому з будинку на Северинівській  демонтували шматок стіни з графіті Бенксі. Роботу перевезли на нову локацію.

Читайте: Графіті Бенксі в Ірпені демонтували та перевезли на нову локацію 

Також у Бородянці графіті Бенксі захистили склом та встановили спеціальну систему з датчиками руху. Мова йде про роботи, створені на стіні зруйнованої котельні дитсадка та на знищеному окупантами будинку по вулиці Центральній.

Читайте: Роботи Бенксі у Бородянці захистили склом

Фото: КМДА

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4