У Києві посадовців ритуальної служби підозрюють у мільйонних розкраданнях бюджету

У Києві посадовців ритуальної служби підозрюють у мільйонних розкраданнях бюджету

У столиці правоохоронці проводять обшуки в приміщеннях ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства “Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування” КМДА. Слідство ведеться у справі за фактом розкрадання бюджетних коштів, сума збитку може становити до 19 млн гривень. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“Згідно з матеріалами слідства, службові особи Спеціалізованого комбінату, діючи у змові з працівниками підконтрольних їм фірм, розробили схему заволодіння бюджетними коштами під виглядом виплати заробітної плати неіснуючим працівникам”, – йдеться в повідомленні.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що посадовці фіктивно “працевлаштовували” на комунальне підприємство осіб зі свого близького оточення, які ніколи не виходили на роботу. При цьому неіснуючим працівникам нараховувалися премії у розмірі 1000% від окладу. 


Банківські картки фіктивних працівників перебували у розпорядженні службовців Спеціалізованого комбінату, які щомісячно знімали з них готівкові кошти. Отримані кошти у подальшому розподілялися між усіма учасниками схеми.

За даними правоохоронців, сума завданих збитків  може становити до 19 млн гривень.

“У межах провадження проводяться одночасні обшуки за 20 адресами. Зокрема, на території Спеціалізованого комбінату, у приміщеннях ритуальних служб на території п’яти столичних кладовищ, за адресами проживання керівників комунального підприємства та осіб, причетних до схеми”, – повідомили у прокуратурі.

Слідчі дії тривають. Зазначається, що після проведення відповідних судових експертиз буде вирішено питання про повідомлення про підозру особам, причетним до злочинної діяльності. 


Ритуальна служба спеціалізованого комунального підприємства “Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування” перебуває у підпорядкуванні Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА, який очолює Дмитро Науменко . Посаду керівника ритуальної служби обіймає Голуб Олександр. 


Нагадаємо, директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитру Науменку було повідомлено про підозру у межах кримінального провадження щодо розтрати близько 1 млн гривень бюджетних коштів,


Читайте: Директора Департаменту КМДА Науменка, підозрюваного у розтраті коштів, суд відправив під домашній арешт


Фото:  Київська міська прокуратура

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Рекомендуємо до перегляду
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Banner
QlU7mDx4