У Києві протягом лютого на телефон довіри надійшло близько 1300 звернень, із яких 328 – щодо домашнього насильства

У Києві протягом лютого на телефон довіри надійшло близько 1300 звернень, із яких 328 – щодо домашнього насильства

Протягом лютого на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло 1301 звернення, із яких 328 – щодо домашнього насильства. Зазначається, що у січні звернень, що стосувалися домашнього насильства становило 297. 


Про це KВ стало відомо з повідомлення на Офіційному порталі Києва. 


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“За лютий надійшло 328 звернень, що стосувалися домашнього насильства: від 253 жінок та 75 чоловіків. У січні було зафіксовано 297 звернень. Тобто у порівнянні з минулим місяцем кількість дзвінків на гарячу лінію збільшилась, однак несуттєво. При цьому до правоохоронних органів щодо насильства в родинах звернулись 2 167 разів, були здійснені 2 083 виїзди”, – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається,  що протягом місяця послугами кімнат кризового реагування Центру скористалися 13 осіб, із яких 8 жінок та 5 дітей. У притулку за цей час перебувало 11 осіб – 7 жінок та 4 дитини. Також у місті функціонують мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які за місяць надали 96 консультацій з питань домашнього насильства.


Від початку повномасштабного російського вторгнення Центр приймає багато звернень, що пов’язані саме з війною. Так, у лютому майже тисяча дзвінків стосувалася переживань через війну та проблеми в сім’ї. Люди звертались через фантомні звуки вибухів, страх померти та втратити родину, страх знову потрапити під окупацію, переживання щодо втрати заробітку, кризи в родинних стосунках, сварки з дітьми, через панічні атаки тощо.


“Хочу нагадати, що звертатися за допомогою – це нормально і, більше того, необхідно. Якщо відчуваєте потребу в підтримці, будь ласка, звертайтеся за безкоштовною психологічною допомогою до служби телефону довіри Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству”, – наголосила Марина Хонда.


Міська служба телефону довіри Центру працює цілодобово, безоплатно та абсолютно конфіденційно за номерами:

  • 15-00 (зі стаціонарного);

  • 044-272-15-00 (з мобільного).


Також можна отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу безпосередньо в Центрі гендерної рівності, запобігання та протидії насильству за адресою: вул. Юрія Іллєнка, 20.


Нагадаємо, поліцейські Києва направили до суду обвинувальний акт відносно підозрюваного, який вчиняв щодо шести малолітніх сексуальне та домашнє насильство і створював дитячу порнографію. Під час обшуку за місцем мешкання фігуранта поліцейські виявили та вилучили близько 15 ГБ порноконтенту за участю дітей. 

Фото: Уніан

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4