У Києві щодня збирають та вивозять понад 11 тисяч кубометрів сміття

У Києві щодня збирають та вивозять понад 11 тисяч кубометрів сміття

У столиці КП “Київкомунсервіс” щодня забезпечує вивезення понад 11 тисяч кубометрів або близько 2300 тонн побутових відходів. У наданні послуги щоденно задіяно близько 150 одиниць спецавтотранспорту та понад 800 працівників. 


Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Підприємство жодного дня не зупиняло свою роботу. І ми продовжуємо працювати. Зараз кількість відходів, що створюється в Києві, менша на 10%. Але це вже значно більше, ніж у першому півріччі 2022 року. Мешканці міста поступово повертаються додому. Тому наше завдання – забезпечити чистоту і порядок”, – розповів керівник “Київкомунсервісу” Максим Ляшкевич.


Він також зауважив, що до мешканців є кілька прохань щодо збору відходів: зминати пластикові пляшки, щоб сміттєвози “не возили повітря”, щільно зав’язувати пакети, щоб сміття не розкидали у дворі, а також продовжувати користуватись контейнерами для роздільного збору, зокрема для небезпечних відходів, куди можна віднести відпрацьовані батарейки, лампи та ртутні термометри (не пошкоджені).


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У КМДА нагадали про канали зв’язку, через які можна повідомити про проблеми з послугою вивезення відходів або надати свої пропозиції:

https://kks.kyiv.ua/ – через чат на сайті;

https://kks.kyiv.ua/zvernennya/ – через форму на сайті;

https://www.facebook.com/Kyivcomunservice – через месенджер;

info@kks.kiev.ua  – написати на e-mail;

https://t.me/vgv_kks_bot  – повідомити нас в чат-бот телеграм;

(067) 200 86 04 (Viber), (044) 594 77 11 – зателефонувати.


Ознайомитись із мапою встановлених контейнерів можна за посиланням.


Комунальне підприємство “Київкомунсервіс” наполегливо радить мешканцям Києва викидати відпрацьовані батарейки, енергозберігаючі лампи та термометри у спеціальні помаранчеві баки для небезпечних відходів. Не слід їх залишати в загальних контейнерах, адже на сміттєзвалищах під впливом природних факторів вони швидко руйнуються і токсичні речовини, які є в їхньому складі, потрапляють у ґрунт та воду.


Читайте: Киянам нагадали, що батарейки, термометри та енергозберігаючі лампи слід викидати у спеціальні помаранчеві контейнери (мапа розташування)


Нагадаємо, КП “Київкомунсервіс” засновано Київрадою та зареєстровано у 2005 році. Статутний капітал – 14,19 млн. гривень. Директор із 27 липня 2017 року – Максим Ляшкевич.

КП “Київкомунсервіс” забезпечує вивезення побутових відходів у всіх районах Києва. Договір на надання послуги з вивезення побутових відходів столиці було укладено між КП “Київкомунсервіс” та Київською міськдержадміністрацією (КМДА) до кінця 2024 року. Публічна угода на вивезення у Києві побутових відходів була опублікована на сайті КП “Київкомунсервіс” та в газеті “Хрещатик” 8 червня 2018 року.

КП “Київкомунсервіс” здійснює вивіз побутових відходів з усіх районів столиці за допомогою шести компаній-підрядників: ПрАТ “Київспецтранс”, ТОВ “Селтік”, ТОВ “Спецкомунтехніка”, ДП “Фірма “Альтфатер Київ”, ТОВ “Крамар Рисайклінг” та ТОВ “Фірма “Власник-Роз”.

КП “Київкомунсервіс” підпорядковано Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА на чолі із Дмитром Науменком. Напрямок ЖКГ у столиці займається заступником голови КМДА Петром Пантелеєвим.

Фото: пресслужба КП “Київкомунсервіс”.

КиївВлада

Автор:
Олексій Вєтров
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4