У Києві суд арештував керівника одного з ГЗК із заставою майже в 1 млрд гривень

У Києві суд арештував керівника одного з ГЗК із заставою майже в 1 млрд гривень

Печерський районний суд Києва 26 вересня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 999 млн 991 тис. гривень голові правління гірничо-збагачувального комбінату (ГЗК). Посадовцю інкримінують завдання державі збитків у розмірі 157 млрд гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“За клопотанням прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 999 млн 991 тис гривень голові правління гірничо-збагачувального комбінату, що належить до групи компаній, власником яких є народний депутат VII та VIII скликань”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В Офісі генпрокурора зауважили, що раніше голові ГЗК було повідомлено про підозру у незаконному видобуванні надр  на понад 157 млрд гривень. Підозрюваного взяли під варту у залі суду.

У повідомленні не називають прізвища посадовця, та мове може йти про голову правління ВАТ “Полтавський ГЗК” . Комбінат входить до групи Ferrexpo, мажоритарним власником якої є бізнесмен Костянтин Жеваго. Згідно з інформацією на сайті Ferrexpo посаду голови правління Полтавського ГЗК обіймає Віктор Лотоус. 

Нагадаємо, також у вересні цього року правоохоронці оголосили підозру голові правління ГЗК, що належить до групи компаній, власником яких є народний депутат VII та VIII скликань. Посадовцю інкримінують, що  у період 2015-2021 років комбінатом незаконно було видобуто понад 20 млн куб. метрів корисних копалин, а сума завданих збитків становить понад 157 млрд гривень.

Читайте: Керівника одного з ГЗК підозрюють у незаконному видобуванні надр на 157 млрд гривень

Як інформувала KВ, у червні 2023 року СБУ повідомила про підозри керівництву Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (ГЗК), що підконтрольний мільярдеру Костянтину Жеваго. Їм інкримінують організацію схеми привласнення бюджетних коштів під час видобутку та продажу корисних копалин на майже 400 млн гривень.

Читайте: Керівникам компанії Жеваго повідомили про підозру у привласненні майже 400 млн гривень при продажі сировини без дозволів

Фото: ГУ Нацполіції України

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4