У Києві затвердили програму сприяння розвитку промисловості, підприємництва та споживчого ринку на 2024 – 2025 роки

У Києві затвердили програму сприяння розвитку промисловості, підприємництва та споживчого ринку на 2024 – 2025 роки

Столична міськрада затвердила цільову програму сприяння розвитку промисловості, підприємництва та споживчого ринку на 2024 – 2025 роки. На її реалізацію в найближчі два роки планується витратити 246,8 млн гривень. Більшу частину цього фінансування – 169,6 млн гривень – влада Києва має намір виділити на фінансово-кредитну підтримку малого та середнього бізнесу. Йдеться про часткове відшкодування з міського бюджету відсотків по кредитам, які підприємці беруть у банках для розвитку своєї справи. 

Як стало відомо KВ, під час сьогоднішнього пленарного засідання Київрада затвердила Міську цільову програму сприяння розвитку промисловості, підприємництва та споживчого ринку на 2024 – 2025 роки.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Суб’єктом подання відповідного проєкту рішення №08/231-1324/ПР від 24 жовтня 2023 року виступив Департамент промисловості та розвитку підприємництва Київської міськдержадміністрації (КМДА). У сесійній залі за погодження цього документу проголосував 61 депутат.

Згідно з прийнятим рішенням, столична влада планує направити на реалізацію заходів цієї програми протягом двох років 246,8 млн гривень – 120,4 млн гривень у 2024-ому та 126,4 млн гривень у 2025-ому. Більшу частину цього фінансування – 228,4 млн гривень – планується виділити з міського бюджету Києва, решту 18,4 млн гривень керівництво міста має намір залучити з інших джерел.

Найбільше фінансування – 169,6 млн гривень планується направити на надання фінансово-кредитної підтримки (ФКП) суб’єктам малого та середнього підприємництва. Попередньо, таку преференцію повинні отримати 165 представників бізнесу – йдеться про часткове відшкодування з міського бюджету відсотків по кредитам, які підприємці беруть у банках для розвитку своєї справи. Ще 8 млн гривень міська влада планує направити на фінансову допомогу релокованому бізнесу – її теоретично зможуть отримати 40 підприємців.

Серед іншого, 9,6 млн гривень має бути направлено на проведення щорічної виставки-презентації промислової продукції київських виробників “Зроблено” в Києві,  13,8 млн гривень – на контроль за санітарно-гігієнічним станом засобів пересувної дрібнороздрібної торгівлі,15,2 млн гривень – на організацію презентації колективного стенду промислового комплексу столиці “made in Kyiv” на міжнародних виставках тощо.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зазначено в паспорті програми, головна її мета – “забезпечення формування умов для повоєнного відновлення та розвитку виробничо-технологічного потенціалу промисловості Києва, розбудови у столиці економіки інноваційного типу, конкурентоспроможного підприємницького сектора та сприяння підвищенню продовольчої безпеки”.

Виконавцем цієї програми визначено Департамент промисловості та розвитку підприємництва КМДА, співвиконавцями – районні в Києві державні адміністрації (РДА), КП “Київський міський бізнес-центр”, КП “Міський магазин”, КНП “Лабораторний центр” і комунальна науково-дослідна установа “Науково-дослідний інститут соціально-економічного розвитку міста”.

Нагадаємо, аналогічна програма, розрахована на період 2019-2023 років, була затверджена рішенням Київради №59/7632 від 19 листопада 2019 року. Після внесення низки змін, загальний кошторис цієї програми на 5 років складає 640,7 млн гривень, з яких 178 млн гривень передбачені на ФКП малого та середнього бізнесу.

Департамент промисловості та розвитку підприємництва КМДА з 1 грудня 2020 року очолює Володимир Костіков (на фото). Діяльність цього департаменту контролює заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Читайте: Киевский бизнес пообещали завалить льготными кредитами

Фото: скріншот трансляції пленарного засідання

КиївВлада

Автор:
Іван Кулик
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4