У Київраді планують заборонити публічне використання в столиці російськомовного “культурного продукту”

У Київраді планують заборонити публічне використання в столиці російськомовного “культурного продукту"

Депутати Київської міської ради планують встановити мораторій на публічне використання російськомовних книг, музики, фільмів та іншого “культурного” продукту на території Києва. Мораторій буде діяти до повного припинення окупації території України.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської ради. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Проект рішення за ініціативи депутата Київської міської ради Вадима Васильчука вже зареєстровано в Київській міській раді.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що проект рішення розроблено у зв’язку з гострою потребою захистити український інформаційний простір від гібридних впливів держави-агресора, яка намагається знищити українську ідентичність, національну культуру, традиції, звичаї та історію.

“Необхідно заборонити публічне використання та демонстрацію російськомовного культурного продукту. Зокрема це російські книги, художні альбоми, аудіовізуальні твори, аудіопродукція, твори та документи на новітніх носіях інформації, вистави, концерти, культурно-освітні послуги”, – зауважив Васильчук. 

Окрім того, за його словами, у цей складний воєнний час на окремому фронті необхідно захищати українські об’єкти матеріальної та духовної культурної спадщини, які мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення. Мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту у столиці буде діяти до моменту повного припинення окупації території України.

Читайте: Київрада запровадила пільги на оренду комунальних приміщень столиці силами безпеки й оборони, – Кличко

Фото: Київська міська рада

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4