У Києві на стадіоні “Атлет” встановлюють тенісні корти замість секторів атлетики

У Києві на стадіоні "Атлет" встановлюють тенісні корти замість секторів атлетики

На стадіоні “Атлет” у Києві замість секторів легкої атлетики встановлюють тенісні корти. Спортсмени закликають вищих посадових осіб спорту відреагувати на ситуацію, зазначивши, що в Києві легкоатлетам вже нема де тренуватися.

Про це КВ стало відомо з повідомлення української легкоатлетки  Ірини Ліщинської.

 Ліщинська зазначила, що легку атлетику в Україні намагаються знищити.

“Знову втручаються тимчасові  «мамкіни бізнесмени» і замість повноцінного тренувального стадіону «Атлет» ліплять тенісні корти прямо посередині. Ви там ще баню поставте. Там повинні бути сектори для стрибків і 100 метрівка. Хапай поки дають, все на війну спишемо, а що буде після і які будуть наслідки нікому не цікаво. Ви там вже всі з глузду зʼїхали??? Мені цікаво хто з Міністерство молоді та спорту України погодив і підписав таке?”, – написала спортсменка.

Вона нагадала, що раніше стадіон вже втрачав землю через будівництво новобудов, і наголосила на важливості тренувального стадіону для проведення змагань.

У державному підприємстві СК “Атлет”, як повідомляють ЗМІ, зазначили, що з 2020 року стадіон перебуває в стані реконструкції для покращення умов тренування спортсменів і підготовки до сертифікації IV категорії. Реконструкція дозволить використовувати його як стадіон розминки НСК “Олімпійський”. Однак керівництво пояснило, що через війну, з’явилася необхідність збільшення фінансування армії, фінансування реконструкції та будівельні роботи були зупинені.

Андрій Бурлаков, виконуючий обов’язки директора ДП “СК “Атлет”, пояснив, що у 2024 році було прийнято рішення тимчасово облаштувати на центральній частині стадіону ґрунтові тенісні корти, що дозволить отримати додаткові надходження для підтримки функціонування об’єкта та оплати комунальних послуг. Він зауважив, що легкоатлетичні сектори та інші спортивні об’єкти залишилися на своїх місцях, а корти тимчасово розмістили на футбольному полі.

Ірина Ліщинська – українська легкоатлетка, призерка Олімпіади-2008 та чемпіонату світу 2007, яка здобула срібні медалі на обидвох турнірах.

Читайте: Україна завершила виступ на Олімпіаді-2024 з найкращим результатом по “золоту” за 12 років

Фото:  Ірини Ліщинської

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4