У Києві під зведення ЖК “Тургєнєф” знесли історичну будівлю XIX століття

У Києві під зведення ЖК "Тургєнєф" знесли історичну будівлю XIX століття

В Києві знесли історичну будівлю кінця ХІХ століття на вулиці Кониського, відому як “садиба Зеленського”. На цьому місці планується зведення  ЖК “Тургенєф” забудовники якого входять до кола інтересів Миколи Негрича та Михайла Голиці.

Про знесення будинку, як передає КВ, йдеться у повідомленні депутатки Київради Ксенії Семенової. 

“На День народження мера Києва ЖК «Тургєнєф» зносить українську садибу 1890 року. Це щось про культуру. Happy Birthday, Mr. Mayor. Якось так”, – написала Семенова.

Слід зазначити, що у соцмережах з’явилося повідомлення що будинок вже знесли, небайдужі громадяни викликали на місце поліцію.

Зауважимо, раніше  забудовник подав  до Департаменту охорони культурної спадщини КМДА документацію, в якій стверджує, що 134-річна садиба Зеленських на вулиці Кониського, 22 не має цінності. Раніше поруч із будинком Зеленських у 2017 році збудували клубний будинок «Turgenev». Для того, аби продовжити будівництво, у 2018 році садибу спробували знести, але після громадського розголосу демонтаж зупинили.

Замовником першого будинку є фірма «Т-Інвест», а генеральним підрядником – компанія «БУДСЕРВІС 2». Коли ЖК «Turgenev» активно будували, то його директором був Віктор Троянчук. Він і зараз є директором фірми з купівлі та продажу нерухомості «ТУРГЕНЄВ БІЛД». Цю компанію зареєстрували у червні 2020 року, і, як повідомляє YouControl, вона входить до кола інтересів Миколи Негрича та Михайла Голиці.

Нагадаємо, що Михайло Голиця – це колишній голова правління ПАТ «ХК «Київміськбуд», екс-депутат Київської міської ради. Також він співвласник компанії «Геос Девелопмент». Микола Негрич – депутат Київської міської ради 7-8 скликань та зять Голиці.

Читайте: У центрі Києва історичний “будинок Зеленських” зносять під елітну забудову

Фото: Ксенії Семенової

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Авточернетка
Не заради квартир: Нацполіція розслідує порушення при забудові земель НАН України у Києві
09:00 Головне слідче управління (ГСУ) Нацполіції вивчає особливості реалізації договорів від 22 листопада 2016 року щодо будівництва житлового комплексу на просп. Академіка Глушкова, 42,…
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Ірпінь
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Ірпінь
09:00 Загальна сума публічних замовлень Ірпеня в липні сягла 44,33 млн гривень. Більше третини цих грошей направили на другу спробу будівництва станції знезалізнення по…
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
09:00 ДБР розслідує факти можливих порушень законодавства при будівництві “апартамент-готелю” на вул. Курганівській (місцевість Звіринець, Печерський район). Наразі слідчі встановили, що ця забудова здійснюється…
Banner
QlU7mDx4