У Києві СБУ затримала агентку російського гру, яка організовувала підпали військових авто

У Києві СБУ затримала агентку російського гру, яка організовувала підпали військових авто

У Києві СБУ зірвала спроби воєнної розвідки рф створити власний агентурний осередок. Затримано агентку російського гру, яка координувала виконавців “російських замовлень”, зокрема організовувала підпали військових авто. Викрили жінку завдяки “подвійному агенту”, виявленого раніше українською спецслужбою.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Служби безпеки України (СБУ).

Як зауважили в СБУ, за задумом ворога знищення військових автомобілів мало призвести до розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні на користь рф.

“Для викриття резидентки гру СБУ задіяла свого «подвійного агента», – мешканця столиці, якого українська спецслужба викрила на підготовці до одного з підпалів”, – йдеться в дописі.

Чоловік  пішов на співпрацю зі Службою і допоміг задокументувати підривну діяльність зрадниці.

За матеріалами справи, резидентка перебувала на прямому зв’язку із співробітником головного управління генштабу збройних сил росії (більш відомого як гру).

“Вона займалася координацією підпалювачів і допомагала їм проводити підривну діяльність у Києві. Задокументовано, що жінка давала прямі інструкції щодо виготовлення саморобних запалювальних пристроїв, якими зловмисники мали знищувати автомобілі військових”, – зазначили у спецслужбі.

Затримали диверсантку  коли вона особисто намагалася зняти на відео один із підпалів, який мав вчинити “подвійний агент”.

Слідство встановило, що жінка потрапила у поле зору воєнної розвідки рф ще на початку повномасштабної війни. Тоді вона проживала у місті Токмак на Запоріжжі, а після захоплення частини регіону переїхала до Києва.

Встолиці на неї дистанційно вийшов співробітник російського гру і запропонував співпрацю в обмін на гроші, яких вона так і не отримала.

Жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ та Нацполіція затримала агента воєнної розвідки рф, який діяв у Києві, Дніпрі та Одесі. За вказівкою російської спецслужби її поплічник підпалював службові авто Сил оборони. За даними контррозвідки СБУ, найбільше ворога «цікавили» військові позашляховики, пікапи та мультівени.

Читайте: У Києві затримали молодиків, які на замовлення спецслужби рф підпалили релейну шафу “Укрзалізниці”

Фото: СБУ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4