У Києві судитимуть двох фальшивомонетників, які продали понад 60 тисяч підроблених доларів

Було задокументовано декілька фактів продажу грошей

У Києві детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) завершили досудове розслідування продажу підроблених доларів. За даними Бюро, двоє жителів західних областей за 3 місяці реалізували у столиці понад 60 тис. доларів. Затримали фальшивомонетників під час реалізації підроблених 25 тис. доларів, стільки ж було вилучено у машині зловмисників. Наразі обвинувальні акти скеровано до суду.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні пресслужби Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Детективи БЕБ встановили, що двоє жителів західних областей збували на території Києва підроблену валюту в особливо великих розмірах. 

Було задокументовано декілька фактів продажу грошей. Як зазначили у Бюро, загалом протягом трьох місяців фальшивомонетники реалізували понад 60 тис. доларів.

“Під час останньої реалізації підроблених 25 тис. доларів детективи БЕБ затримали фігуранта на місці вчинення злочину. Під час обшуку його транспортного засобу вилучено ще 25 тис. фальшивих доларів”, – йдеться в повідрмленні.

Наразі до суду скеровано обвинувальні акти у вчиненні кримінальних правопорушень, визначених частинами 2, 3 статті 199 Кримінального Кодексу України.

Досудове розслідування здійснювали детективи ТУ БЕБ  Києва за оперативного супроводу СБУ та  процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури.

Нагадаємо, у серпні 2024 року правоохоронці викрили банду фальшивомонетників, які хотіли продати у Києві пів мільйона підроблених доларів. Схему організував мешканець Ужгорода, який залучив до складу злочинної групи двох спільників – жителів Києва та Львова. Організатора затримали на “гарячому” при спробі реалізувати “пробну” партію підроблених банкнот на суму 50 тис. доларів.

Читайте: БЕБ тимчасово очолив Сергій Перхун

Фото: БЕБ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4