У Києві три об’єкти культурної спадщини можуть внести до Держреєстру як об’єкти національного значення

У Києві «Контрактовий будинок»,  «Старий академічний корпус» та «Новий академічний корпус» можуть бути занесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як об’єкти національного значення.

Про це КВ дізналася із повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Як йдеться у повідомленні, у липні 2023 року Подільська окружна прокуратура міста Києва звернулась до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Міністерства культури та інформаційної політики України про зобов’язання вжити заходів щодо занесення до Державного реєстру нерухомих пам`яток України трьох пам’яток культурної спадщини, що розташовані в історичному центрі столиці, на Подолі.

“В подальшому, після відкриття провадження у справі, Мінкульт добровільно виконав вимоги, викладені у позові прокурора, а саме подав Кабінету Міністрів України на розгляд та погодження проєкт постанови, якою передбачено внесення пам’яток культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам`яток України як об’єктів культурної спадщини національного значення”, – наголосили у Київській міській прокуратурі .

Мова йде про: «Контрактовий будинок», 1817 р., охоронний №16 (вул. Межигірська, 1),  «Старий академічний корпус», 1703-1740 р.р., охоронний №15/1 (вул. Г.Сковороди, 2), «Новий академічний корпус» 1822-1846 р.р., охоронний №15/5 (вул. Г.Сковороди).

Таким чином, після прийняття відповідної постанови Кабінетом Міністрів України  зазначені об’єкти культурної спадщини будуть занесені до Державного реєстру нерухомих пам`яток України як пам’ятки національного значення.

Читайте: Не реконструкція: Київрада продала землю під садибою Грубера з “обмовкою”

Фото: Київська міська прокуратура 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4