У Києві запрацював вже четвертий Vcentri HUB: новий громадський простір відкрили в Солом’янському районі

У Києві запрацював вже четвертий Vcentri HUB: новий громадський простір відкрили в Солом’янському районі

У Києві запрацював четвертий Vcentri HUB, розташований у Солом’янському районі на вул. Волинській, 17/28. Муніципальний простір працюватиме не тільки як приміщення для проведення тренінгів, семінарів, нарад та культурних заходів, але і як центр допомоги внутрішньо переміщеним особам, центр юридичної та психологічної підтримки. 

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

«Це вже четвертий муніципальний громадський простір, відкритий у столиці з 2020 року. Він інклюзивний та має площу 120 квадратних метрів. А до кінця року у підвальному приміщенні завершать облаштування укриття площею понад 200 квадратних метрів. Ще у 2017-му через суд приміщення повернули у власність міста. І лише на початку 2023 року вдалося досягнути зняття арешту, і місто розпочало ремонт. Це був довгий і складний шлях, однак завдяки спільним зусиллям з’явився Vcentri Hub: Солом’янський – безоплатний майданчик для комунікації влади, громадськості, соціально відповідального бізнесу та міжнародних партнерів», – розповіла заступниця голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень та відповідальна з питань безбар’єрності Марина Хонда.

Як повідомляється, у приміщенні розміром 120 квадратних метрів є кілька зон: окрема дитяча кімната, коворкінг-зона, велика та мала зали. Хаб оснащений усім необхідним для проведення заходів обладнанням (комп’ютери, Wi-Fi, проєктор, екрани).

«Мета створення мережі Vcentri HUB – налагодити ефективну комунікацію з громадою. Водночас, зважаючи на потреби та запити суспільства, простори працюють не тільки як приміщення для проведення тренінгів, семінарів, нарад та культурних заходів, але і як центри допомоги внутрішньо переміщеним особам, центри юридичної та психологічної підтримки тощо», – зазначила Марина Хонда.

Зазначається, що безоплатно використовувати цей простір для проведення своїх заходів можна, зареєструвавшись на порталі www.vcentri.com.

«Vcentri HUB – це унікальний проєкт, розроблений Департаментом суспільних комунікацій. Ми зосереджені на модернізації та розвитку відкритих громадських просторів та бачимо їхню ефективність. Із часу заснування мережі вже були проведені понад 8 тисяч заходів, які відвідали понад 160 тисяч людей. Хаби доступні для всіх. Ми постійно працюємо в цьому напрямі. У межах прийнятої міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства у м. Києві на 2025-2027 роки» до кінця 2027 року в кожному адміністративному районі міста працюватиме такий діалоговий майданчик», – повідомила директорка Департаменту суспільних комунікацій КМДА Мирослава Смірнова.

Наразі у Києві діють чотири Vcentri HUB за адресами:

  • Оболонський район – Оболонський проспект, 22-А, 067-508-10-49;
  • Шевченківський район – вулиця Володимирська, 51-Б, 093-389-44-57;
  • Голосіївський район – вулиця Велика Китаївська, 83, 093-549-69-85;
  • Солом’янський район – вулиця Волинська, 17/28, 068-815-46-33.

Читайте: У “Центрі комунікації” КМДА проведуть ремонт за 1 млн гривень

Фото: КМДА

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4