У Києві затримали молодиків, які на замовлення спецслужби рф підпалили релейну шафу “Укрзалізниці”

У Києві затримали молодиків, які на замовлення спецслужби рф підпалили релейну шафу "Укрзалізниці"

СБУ та Нацполіція затримали диверсантів рф, які вчинили підпал біля вантажної станції Укрзалізниці у Києві та готували ще серію підпалів. Кияни, 22 та 17 років, вирішили підзаробити, виконавши “замовлення” російських спецслужб. Пошкодження майна залізниці  молодики знімали на відео для “звітності”, плату отримали на криптогаманець. 

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні ГУ Нацполіції в Києві та інформації СБУ.

“Основними цілями ворога були релейні шафи сигнальних установок на стратегічно важливих напрямках залізничного сполучення регіону. Для вчинення диверсій окупанти залучили місцевого 22-річного рецидивіста, який потрапив “до уваги” агресора через судимості за хуліганство та шахрайство”, – повідомили в СБУ.

Зазначається, що за гроші з рф молодик спочатку мав спалити релейну шафу поблизу однієї з вантажних станцій Укрзалізниці на території Києва.

Для виконання ворожого завдання киянин залучив свого 17-річного знайомого – місцевого різноробочого.

“…один із підозрюваних через анонімний ТГ- канал отримав замовлення за гроші підпалити релейну шафу, що розташована на залізничному перегоні Почайна-Борщагівка біля однієї з вантажних станцій Укрзалізниці у Подільському районі столиці”, – інформували в Київській прокуратурі.

Як розповіли в Нацполіції, зловмисники відкрили двері релейної шафи, після чого облили її розчином для розпалювання багаття та підпалили. Всі свої дії вони знімали на мобільний телефон та в подальшому надіслали “замовнику”.

Оплату послуг паліїв здійснювали на криптогаманець. Правоохоронці затримали обох диверсантів “по гарячих слідах”. 

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України – диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб. На час слідства 22-річний зловмисник перебуватиме під вартою, а його неповнолітній товариш – під нічним домашнім арештом. Молодикам загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, СБУ та Нацполіція затримала агента воєнної розвідки рф, який діяв у Києві, Дніпрі та Одесі. За вказівкою російської спецслужби її поплічник підпалював службові авто Сил оборони. За даними контррозвідки СБУ, найбільше ворога «цікавили» військові позашляховики, пікапи та мультівени.

Читайте: У Києві затримали диверсантів, які спалили авто військового та залізничну релейну шафу (відео)

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4