У Київському зоопарку ведмеді обживають оновлені літні угіддя (фото, відео)

Ведмеді чекають на відвідувачів у своїх оновлених природних вольєрах

У Київському зоопарку ведмедям до їх весняного пробудження дооблаштували літні угіддя. На території встановили гамаки, платформу для відпочинку, альпійську гірку та інше спорядження для активностей клишоногих.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київського зоопарку (Київзоо). 

Як зауважили фахівці Київзоо, одним із головних завдань сучасних зоопарків, що опікуються відтворенням та збереженням тваринного світу планети є створення для своїх мешканців умов, наближених до природних.  

Ведмеді чекають на відвідувачів у своїх оновлених природних вольєрах
Ведмеді чекають на відвідувачів у своїх оновлених природних вольєрах

До весняного пробудження ведмедів спеціалісти дооблаштували їх угіддя: встановили 2 питні фонтанчики, 4 гамачки, дерев’яну платформу для денного відпочинку, годівничку-барабан та альпійську гірку.

Ведмеді чекають на відвідувачів у своїх оновлених природних вольєрах
Ведмеді чекають на відвідувачів у своїх оновлених природних вольєрах

Також на майданчику досипали лісовий ґрунт, який рясно засадили кущами малини та фруктовими деревами поміж чого розкинулись галявинки, вкриті різнотрав’ям  із яскравими польовим квітами. Для підтримки цієї зеленої оази облаштовано спеціальну систему дощування .

На майданчику встановили дерев’яну платформу для денного відпочинку
На майданчику встановили платформу для денного відпочинку

“Ведмеді із захопленням сприйняли це оновлення, цілими днями досліджуючи територію. Тож глядачам іноді доводиться вишукувати клишоногих серед повалених стовбурів, кам’яних гротів та лісової зелені”, – зауважили в зоопарку.

Зустрічайте весну разом з Київзоо
До весняного пробудження ведмедів встановили гамачки

Водночас жоден пухнастий велетень не відмовиться від ситного ланчу, який вони смакують між 12:00 та 12:30. Ведмеді Київзоо чекають на відвідувачів у своїх оновлених природних вольєрах Ведмежого континенту


Нагадаємо, у березні найбільша серед зоопарків України зграя рожевих фламінго повернулась на свої літні озера. На угіддях птахам облаштували нові зони комфорту з пляжами та створили понад 20 гніздувальних ділянок. Також 5 квітня до свого літнього маєтку повернулися Коша і Кора, двійка хвилястих калао. У  Фруктовому саду біля Центральної алеї в розпорядженні екзотичних птахів зелені кущі, дерева, травичка та різноманітні розваги.

Читайте: У Київському зоопарку родина папуг-монахів зустрічає відвідувачів у літній оселі (фото)

Фото: Київський зоопарк

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4